Krémmánia magazin

Ezért ne használj borotvahabot, ha lábaidat borotválod

Maga a borotválás sem a legjobb mód hosszú távon arra, hogy megszabaduljunk a szőrszálaktól – de kivel ne fordult volna már elő, hogy örült, ha arra jutott ideje, hogy gyorsan borotvával lekapja a bundának indult szőrikéket a lábáról? Vagy ne adj’ isten még rendszert is csinál a dologból, mert mégis csak gyorsabb egy zuhanyközi villámnyúzás, mint a gyantát melegíteni.

borostaslab

Bár az okokat megértjük, van néhány apróság, amire érdemes figyelni, ha a pengéket választod. Ilyen például az, hogy mit kensz az áldozati testrészre.

Borotvahabot.

Evidens nem?

De. De ne legyen az. A hab állagú borotválkozószerek ugyanis levegővel dúsítottak, így a borotvapenge nem jut megfelelő közelségbe a bőr felszínéhez és úgy siklik át a szőrszálakon, hogy azokat nem a kilátszó részük legalján vágja le. Emiatt a kicsit borostás érzet jóval hamarabb jelentkezhet.

Ezen felül hajtógázokat tartalmaznak, amik száríthatják is a bőrt, ezért jobb olyan készítményt használni, amit ilyen összetevők nélkül is ki tudunk varázsolni a csomagolásából.

Hogy mi lehet a megoldás? Érdemes próbát tenni a borotválkozó krémekkel, a tubusos kiszerelésű gélekkel és olajokkal. Állagukat, összetevőiket tekintve ugyanis kiküszöbölhetjük velük a fenti problémákat.

Persze még mindig jobb a borotvahab, mint a tusfürdő…

Mentés

Mentés

Mentés