Krémmánia magazin

Beauty trükk: rúzs a karikás szemek elfedéséhez

Ha még nem próbáltad, érdemes tesztelned, mire képes a rúzsod, ha a szád helyett a szemed köré viszed fel. Kedvenc smink cuccunk ugyanis nemcsak csodás ajkakat képes varázsolni, de a sötét karikákkal is remekül felveszi a harcot.

ruzs2

Egész pontosan a narancsos színű rúzsokról van szó, amelyek a kékes árnyalatú szem alatti karikákat nagyobb sikerrel tüntetik el, mintha csak korrektort használnál. A titok abban van, hogy a narancsos-pirosas árnyalatok jobban elfedik a kékes karikákat, míg a sárgás korrektor elsősorban a lilás bőrszínen hatásos. Bőrünk pedig jellemzően nem egyetlen színárnyalatban tündököl még szemünk alatt sem, így ha biztosra akarunk menni, először pirosas-narancsos rúzzsal fedjük a kérdéses területet, majd egy későbbi lépésben jöhet a korrektor is.

karikasszem

Ha van kéznél megfelelő színű rúzsod (és egy vöröses rúzs miért ne lenne?), érdemes akár most azonnal tesztelned a képességét – ha azonban napi szinten is szükség lenne rá, jobb, ha beszerzel egyet, amit csak a szem alatti területre használsz. Így higiénikusabb hosszú távon.

Érthető okokból ne csillogó rúzst válassz a karikákat korrigálni, de a most divatos matt rúzsok sem biztos, hogy nyerők lesznek, hiszen állagukból adódóan nehezebb lenne őket szép egyenletesen felvinni. Túl zsíros se legyen, mert attól pedig szétcsúszhat az egész smink – egyszóval egy egyszerű, mezei narancsos rúzst válassz.

De hogyan is használd? Első lépésként a rúzst vidd fel egy kis ecsettel a problémás részre, majd folytasd a sminkelést a megszokott módon: alapozó, korrektor, highlighter, stb stb.

Az indiai nők jól tudják, milyen problémás lehet a karikás szemeket megfelelően sminkelni. Épp ezért ebben a témában érdemes megnéznetek Deepica Mutyala videóját, amiben remekül bemutatja, milyen remek fedést tud biztosítani a rúzs.

Mentés

Mentés

Mentés