Krémmánia magazin

Arcápolási trükk, amivel a japán nők elkerülik a ráncosodást

Megfigyeltétek már, hogy a japán nők alig ráncosodnak? Biztosan nagyrészt a genetikai labda is az ő térfelükön pattog, de azért az is valószínűsíthető, hogy a gondos és alapos arcápolási rutinnak is sok köze van hozzá, hogy ilyen szépen megőrzik bőrük fiatalságát. Az ausztrál Byrdie beauty magazin suttogott a világba a minap egy trükköt, ami állítólag nagyban hozzájárul, hogy kevésbé ráncosodnak a felkelő nap országának hölgyei.

japanesebeauty

Az egész lényege az, hogy nem mindegy, melyik ujjainkat használjuk az arctisztító krém/gél/miegymás bemasszírozására. Hiba, ha ehhez a művelethez a hüvelyk- és mutatóujjunkat használjuk, ugyanis ezekkel tudunk  a legnagyobb erőt kifejteni, a feleslegesen nagy erőkifejtés pedig ráncosodást okozhat. Gondoljunk bele, az arctisztítás végülis olyan folyamat, amit naponta legalább kétszer elvégzünk, életünk minden egyes napján. Ha pedig sokáig gyűrögetünk valamit egy irányba, az előbb-utóbb megadja magát.

japanesebeauty2

Mi a megoldás?

Váltsunk át a gyűrűs és középső ujjunkra, és azok ujjbegyével masszírozzuk finoman orcánkat. Ha pedig valaki tökélyre szeretné fejleszteni az arcápolás ezen lépését, szerezzen be egy habosító hálót (foaming net) és első lépésként azzal képezzen habot a tisztító készítményből. Ennek a Japánban közkedvelt kis eszköznek a segítségével ugyanis jóval több és erősebb habot lehet készíteni, mint a kezünkkel. Majd ha elkészítettük a szükséges mennyiségű és állagú habot, úgy tegyük azt arcunkra, hogy kezünkkel közvetlenül nem is érünk arcbőrünkhöz, csak a hab az, amit egyengetünk rajta. Az izmos, dörzsis mozdulatokat tehát száműzni kell a folyamatból.

Mutatjuk, hogy működik a habkészítés:

Amiatt sem kell aggódni, hogy a finomkodó mozdulatok nem tisztítják meg rendesen az arcbőrt, ugyanis az erőkifejtést némi időráfordítás ellensúlyozza. Az arctisztításra érdemes jó 5 percet szánni, ami alatt langyos vízzel benedvesített arcunk egyes részeire egymást követően felvisszük a tömör állagú habot.  Kezdjük az orcákon, majd haladjunk az orr, az áll, végül a homlok irányába. Zsíros bőrűek a T-zónára vagy bármely problémásabb területre fordítsanak kiemelt figyelmet. És a lényeg: nem nyomkodni, dörzsölni, csak a habot finom körkörös mozdulatokkal eloszlatni a bőrön, az tenni fogja a dolgát így is.

faceclean-japan

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés