Krémmánia magazin

Így mentsd meg a szempillaspirálod!

Ha még azt a negyedévet sem bírja ki a szempillaspirálod beszáradás nélkül amíg használhatnád, van egy egyszerű módja, hogy javíts a helyzeten. Nem, nem az, hogy mérgedben erőteljesen tunkolod a spirál fejét a tubusba. Azzal ugyanis csak rontasz a helyzeten, mivel feleslegesen juttatsz több levegőt a belsejébe, amitől csak még inkább száradásnak indul a festék.

szempillaspiral

Helyette cseppents 1-2 csepp szemszárazság elleni szemcseppet bele és a spirál fejével jól keverd el. Persze ez ne valamilyen gyógyszerként felírt szemcsepp legyen! Ha használsz kontaktlencsét, akkor az ahhoz tartozó folyadék is alkalmas lehet erre a feladatra.

Tovább javíthatsz a helyzeten azzal is, ha egy tálkába jó meleg vizet öntesz és pár percre beleteszed a szempillaspirálodat. A víz felmelegíti a tubusban lévő festéket, aminek állaga ettől is újra kenhetőbbé válik.

De ne feledd, ha már 3-4 hónapja használod a szempillaspirált, a higítgatás és melengetés helyett inkább cseréld le. Ekkor már annak minőségével is lehetnek gondok, egy lassú lefolyású szemfertőzést pedig nem ér meg a dolog.

Mentés

Mentés

Mentés