Krémmánia magazin

Beauty guruk a netről, akiktől érdemes tanulni

A sminkelési alapok és a profi praktikák elsajátításához egyaránt kézenfekvő megoldás, ha felpattintjuk a net fedelét, hiszen ezernyi videó vár rá, hogy megtanítsa nekünk a fortélyokat. Olyannyira sokan vannak, hogy az már zavarba ejtő. A YouTube például cirka 680000 videót kínál fel, ha arra vagyunk kíváncsiak, hogyan kell tökéletes cicaszem sminket készíteni (nézd csak meg: “cat eye tutorial”). Vloggerek százai ontják felénk a tuti tippeket minden létező sminkelési témában, és bizony akad közöttük nem kevés, akik nettó hülyeségekkel fárasztják csak a nagyérdeműt.

Szerencsére szép számmal vannak azok is, akik időt és energiát nem kímélve gyártják videóikat és az évek során bizony profi szintre nőtték ki magukat. A lenti összeállításban közülük válogattunk ki egy csokornyit, olyanokat akiket érdemes követni, akiktől érdemes tanulni.

Zoe Sugg alias Zoella

2009-ben bloggerként kezdte pályafutását, majd még ugyanabban az évben hozta létre YouTube csatornáját,  ami azóta is töretlen sikernek örvend. Nála nem csak beauty, de divat, DIY és mindenféle csajos témával is találkozhattok. Igazi veteránnak számít a “szakmában”, akinek ténykedését több, mint egy Magyarországnyi ember követi.

Lisa Eldridge

Szakmáját tekintve is sminkmester, aki számtalan hírességgel és szerkesztőséggel is dolgozott már együtt. Emellett aktív vloggerként is megosztja tudását másokkal. Bulira, esküvőre és a mindennapokra is számtalan sminkelési ötletet mutatott már be, de a különböző beauty trendek elkészítésében is segítségünkre lehet: hogyan készítsünk natúr sminket, hogyan viseljünk sötét színű rúzst ízlésesen vagy épp hogyan készítsünk koreai szépségtrend ihlette sminket.

Michelle Phan

Ő volt az első vloggerina, akinek videói elérték a bűvös egy milliárdos nézettségi számot, ami azóta már a többszörösére emelkedett. Sikerét mutatja, hogy a L’Oreal-al több fronton is kötött szerződéseket, közösen dobták piacra saját kozmetikai márkáját az Em Michelle Phan-t és a Lancôme szóvivőjének is felkérték. 185 különböző smink elkészítését mutatta már be tutorial videóin keresztül, de a sminkelési alapokat is átvehetjük vele ha épp arra lenne szükségünk.

A vloggerek jóvoltából azonban nem csak szépségápolási trükköket sajátíthatunk el, de több esetben spórolhatunk is segítségükkel. Nem titok, hogy sokuk kap felkéréseket beauty cégektől különféle együttműködésekre, amelyek mindegyikének a lényege egy: reklámozza termékeit. Egy megbízható, hiteles vlogger véleménye ugyanis kincset ér, milliós táborára pedig nem kicsit befolyással vannak. Ezek a szponzorációk azonban nem az ördögtől való cselekedetek.

A bloggerek, vloggerek ugyanis ha felvállalnák egy rossz minőségű termék reklámozását csupán a pénz kedvéért, épp azt veszítenék el, ami esetükben megélhetésük kulcsa, vagyis a követőiket. Épp ezért nem kell egyiküket sem máglyán megégetni, mert a kezdeti lelkesedésükből kinőtt vlogbirodalmat üzleti alapokra helyezik. Inkább örüljünk, hogy egy csomó sminkcuccot kipróbálnak helyettünk és infókkal szolgálnak róluk. Ráadásul több sminkmárka vásárlási kedvezményeket biztosít a velük együttműködő vloggerek követői számára.

A Sigma és Morphe Brushes általában 10-15%-os kedvezményt ad például Carli Bybel követői számára.

Akik Manny Mua videóit imádják, azok is több márkánál vásárolhatnak olcsóbban, a Jouer, a Morphe Brushes és az Ofra is az ajánlatok között vannak:

De térjünk is vissza listánkhoz:

Nikkie de Jager = NikkieTutorials

2008-ban indította YouTube csatornáját a holland sminkes lány, aminek azóta több, mint 5,5 millió követője lett. Heti kétszer posztol új csemegét, az (értelmes) sminkes kihívások lelkes résztvevője, szereti a csillogást és a full sminket, ráadásul rendszeresen sorra veszi mely termékek érdemesek megvásárlásra és melyek okozhatnak tömény csalódást. Ja és persze már neki is megjelentek saját nevével fémjelzett sminkcuccai.

Huda Kattan

Az iraki származású amerikai lány jelenleg a legnépszerűbb vlogger a Közel-Keleten, Huda Beauty néven futó blogja és a hozzá kapcsolódó YouTube csatorna pedig világviszonylatban is a legjobbak között van. Nem csak a sminkek terén vannak jó ötletei, de frizurákra, körömdíszítésre vonatkozóan is tud érdekességekkel szolgálni. És persze nem nagy meglepetés: saját beauty márkája is van már.

Jeffree Star

A 30 éves srác ahogy mondani szokták már minden volt, csak akasztott ember nem. Énekes-dalszerző, sminkes guru, divattervező és modell egy személyben, akinek sminkelési tudásáért milliók rajonganak. Sikere akkora, hogy két éve saját márkát is piacra dobott. Nem épp visszafogott sminkjeiről híres, a természetes hatást ne nála keressétek. Tudása azonban vitathatatlan, így érdemes a feliratkozás gombra kattintani esetében is – ha még nem tettük meg.

Wayne Goss

Az angliai sminkmester 2008ban indította YouTube csatornáját, ahol nem csak azt nézhetjük meg, hogyan tudjuk a hírességek sminkjeit mi magunk is elkészíteni, de az aknés bőrproblémák kezelésére is ad tanácsokat. Ezen kívül tippek, trükkök egész tárháza nyílik meg a követők előtt, például arról, hogyan lehet egy lépésben szempillát göndöríteni és szempillánk vonalát “megrajzolni” szemceruzával.

Pixiwoo

Sam és Nic Chapman 2007-ben indult YouTube csatornája a tutorial videók mekkája. 10 perces sminkek és komplett menyasszonyi sminkek bemutatói is megtalálhatóak, de végig vették például a komplett 20. századot és évtizedenkénti bontásban mutatták be az adott korszakra legjellemzőbb sminkeket és frizurákat. Jó kis halloweeni sminktippjeik vannak, ráadásul A-Z-ig végig vették a legnagyobb celebritásokat és bemutatták, hogyan tudunk mi magunk is olyan sminket elkészíteni, amely az adott hírességre a legjellemzőbb.

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés