Krémmánia magazin

Hiba, amit mindenki elkövet, aki sminkecsetet használ

Ember legyen a talpán, aki még sohasem esett ebbe a hibába, pedig ilyen taknyos, téli időben nem árt, ha figyelünk rá. Hogy miről van szó?

Emelje fel a kezét, aki még egyszer sem fújta le a púdert sminkecsetéről, ha túl sokat sikerült felvennie vele. Senki? Gondoltam. Hiszen teljesen kézenfekvő, hogy fogjuk és gyorsan lefújjuk a felesleget róla, hogy aztán folytathassuk a napi remekmű elkészítését.

ecsetfujas

Pedig nem árt, ha elhagyjuk ezt a szokásunkat, sminkecsetünk fújogatásával ugyanis egy pillanat alatt televarázsolhatjuk a puha szőrszálakat bacikkal, amiket aztán gondosan bele is dolgozunk arcunkba, sőt szemhéjpúder esetén a szemeinkbe.

Hipochondria vagy valós veszély? Inkább ne kezdjük el tesztelni, pláne ne a mostani náthás időben. Helyette paskoljuk le a felesleges port (tiszta) kézfejünkre vagy egy zsepire. Az eredmény ugyanaz lesz, csak bacimentes változatban.

Az ecsetek tisztítása persze nem ér itt véget, a rendszeres és alapos átmosásuk elengedhetetlen. Ehhez többféle szappan, sampon és egyéb folyadék, valamint szilikon kütyük közül válogathatunk. Okos és pénztárcabarát eszköz lehet erre az az ecsettisztító is, amit nemrég mutattunk be a Krémmánia Blogon.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés