Krémmánia magazin

Ne hagyd, hogy az orrodnál fogva vezessenek – Arckrémek illatanyagok nélkül

Egy arcápoló kiválasztásakor jó pár szempontot figyelembe kell vennünk. Illeszkedjen a bőrtípusunkhoz, az összetevői legyenek bőrbarátok, hozza a hatást amiről az ígéretek szólnak. Emellett még sokaknak fontos az állaga, gyors felszívódó képessége, hogy ne hagyjon ragacsos érzetet maga után. Ezekkel a kitételekkel abszolút egyet is értünk, ha pedig rátaláltunk a fenti szempontok szerinti arckrémre, érdemes foggal körömmel ragaszkodni hozzá, mert bizony az nagy kincs. Pláne, ha még árban is megfelelő.

arckremezes

Van azonban még egy szempont, ami minden, de minden értékelt szépségápolási terméknél előjött eddig a KM-en. Ez pedig az illata. Nem őrültünk meg és határozottan nőkből áll össze a KM csapata, de mégis, úgy gondoljuk, egy arcápoló esetében egyáltalán nem kellene, hogy számítson, milyen illatú az adott termék. Az illatanyagok ugyanis köztudottan ártalmasak bőrünknek. Károsíthatják, öregíthetik azt, sőt, a fényérzékenységnek sem tesznek túl jót. Hát még, ha valaki alapból érzékeny az illatozó komponensekre!

Átnéztük a KM adatbázisát, hogy kikeressük számotokra a legjobb értékelést kapott arckrémeket, amelyek mentesek mindennemű illatanyagtól. További szempont volt, hogy az összetevőik ettől függetlenül is jók legyenek (“piros pöttyös” alkotóelem egyikükben sem szerepel) és az értékelése is mindenképp elérje a 4-es átlagot.

A márkák nagy része elvérzett a szűrések során, nagy örömünkre azonban volt több is, amiknek nem csak egy arckréme felelt meg a fenti kritériumoknak. A lenti listában ugyan mindenkitől csak egyet, a legjobbat mutatjuk be, azonban ha az épp nem megfelelő a bőrtípusotoknak, érdemes rákeresni a márka többi termékére is, mivel szép eséllyel fogtok megfelelő krémet találni.

Mizon Hyaluronic Ultra Suboon Cream

Átlagos pontszám: 4,68

mizon---hyaluronic-ultra-suboon-cream1-300-300

A KM olvasói között széles körben kedvelt koreai hidratálókrém, nagyon szép INCI-vel és egészen baráti áron . Volt már a hónap krémje is, amikor nagyító alá vettük képességeit, érdemes azt is elolvasni. Hyaluron-savban gazdag (30%), mélyhidratáló-krém, amely segít a bőr természetes nedvességét visszanyerni és fenntartani. Bőrgyógyászatilag tesztelt, érzékeny bőrön is használható. Az illatanyagokon kívül parabéneket és színezékeket sem tartalmaz. A visszajelzések alapján nagyon jól hidratál, tökéletes smink alá is, gyorsan felszívódik a bőrbe. Még pasiknak is bátran ajánlható, hiszen a csomagolása sem kimondottan csajos.

 

Benton Snail Bee High Content Lotion

Átlagos pontszám:4,55

benton-snail-bee-high-content-lotion1-300-300

Csiganyálka és méhméreg – két, elsőre hajmeresztőnek tűnő összetevő, amikre a krém épít. Igaz a csiganyálka még nem tartozik az agyonkutatott összetevők közé, az eddigi kevés számú eredmény azt mutatja, valamelyest serkenti a kollagén és elasztin rostok termelését. A méhméreg már ennél biztosabban mozog a pályán, antibakteriális és antimikrobiális hatással rendelkezik és bizonyítottan képes enyhíteni az izmok feszülését, csökkentve ezzel a ráncok megjelenését. Minderről bővebben a termék részletes elemzésében is olvashattok. A koreai hidratáló krém zsíros bőrűeknek is megfelelő lehet, a visszajelzések alapján ugyanis a többségnek nem zsírosította arcát, sőt, csökkentette a pattik és mitesszerek számát is.

La Roche-Posay Toleriane Ultra Fluide

Átlagos pontszám:4,47

la-roche-posay-toleriane-ultra-fluide-300-300

Róla is olvashattatok már szerkesztői véleményezést, de ha megnézitek az adatlapját, láthatjátok, hogy a visszajelzések is nagyon jók az esetében. Folyékony állagú hidratáló mindennapos használatra, amit akár a szemkörnyékre is használhatunk. 0% tartósítószer, 0% parabén, 0% alkohol, 0% illatanyag. 0% színezőanyag, 0% lanolin – tényleg csak az van benne, amire egy vízhiányos bőrnek szüksége lehet. Zsíros bőrűek számára azonban inkább mást ajánlanánk. Pumpás kiszerelése sok dicséretet kapott, ennek köszönhetően valóban higiénikus és praktikus a használata.

Clinique Moisture Surge Extended Thirst Relief

Átlagos pontszám:4,44

clinique-moisture-surge-extended-thirst-reliefs-300-300

Géles állagú arckrém, aminek összetevői segítik bőrünket a nedvességpótlásban, valamint erősíti annak védőrétegét, hogy természetes vízmegtartó képessége ez által is javuljon. Volt már hónap krémje a KM-en és a visszajelzésekből is kiderült, valóban szépen teszi a dolgát, remekül hidratál, nyugtat, miközben gyorsan fel is szívódik. Könnyű krém, így smink alá is jó választás lehet. Nem tartozik a pénztárcabarát kategóriába, de ez minden Clinique termékről elmondható, így meglepetést senkinek sem fog okozni az ára – ami egyébként ez év elején egy kicsit csökkent is a korábbihoz képest.

Cremor Aquosus Gyógyszertári Alapkrém

Átlagos pontszám:4,42

cremor-aquosus---gyogyszertari-alapkrem-300-300

Árban nincs ami legyőzze ezt a patikai alapkrémet, ami elsősorban a száraz, vízhiányos bőrűek számára lehet kedvelt termék. Sokan testápolóként is ezt használják. Fontos tudni róla, hogy javasolt hűtőben tárolni, ami körülményessé teheti a mindennapos használatát de mentes az irritáló összetevőktől, így érzékeny bőrűeknek érdemes lehet egy próbát tenni vele. Kevés is elég belőle és bár nem pillekönnyű állagú, gyorsan felszívódik a bőrbe.

Schaebens Totes Meer Salbe Arckrém

Átlagos pontszám:4,36

schaebens-totes-meer-salbe-arckrems-300-300

Pattanásos bőrűeknek érdemes kipróbálniuk a Schaebens arckrémjét, ami ugyan száraz, érzékeny bőrre lett kifejlesztve, a visszajelzések alapján a zsíros bőr sem fénylik ki tőle. Viszonylag sűrű állagú de szépen kenhető krém,  ami csökkenti a pattik számát és az utánuk maradó hegek halványításában is segítségünkre lehet. Gyorsan felszívódik és szép matt eredményt ad, kevés is elég belőle. Árban a pénztárcabarát csapatot erősíti, ami szintén pozitívum lehet sokak számára.

Bioderma Sensibio Light Krém

Átlagos pontszám: 4,16

sensibio-light-krem-300-300

Normál és kombinált bőr számára készült a Bioderma hidratáló arcápolója, ami lassan öt éve szerepel a KM-en is, és kedveltségéből ez idő alatt sem vesztett. Ismertetője alapján hypoallergén, felületaktív anyag-, tartósítóanyag-mentes és nem komedóképző. Árban nem a legolcsóbb, de sokszor hirdet a márka akciókat, amikor lecsaphatunk rá valamelyik patikában. Szépen beszívódik, jól hidratál, a ragacsos utóérzet a többségnél nem jelentkezett és sokan smink alá is ajánlották.

Paula’s Choice Resist Super-Light Daily Wrinkle Defense SPF30

Átlagos pontszám:4,07

paula-s-choice-resist-super-light-daily-wrinkle-defense-spf30s-300-300

Magas fényvédővel felvértezett  nappali hidratáló krém, ami kimondottan  a kombinált és zsíros bőr öregedési jeleinek enyhítésére lett kidolgozva. Erős antioxidáns tartalma serkenti a kollagén termelését, ezáltal feszesíti a bőrt. A visszajelzések alapján nagyon jól mattít, sokaknál még extra melegben sem fénylett át az alapból zsíros típusú arcbőr a krém használatának köszönhetően. Enyhén színezett krémről van szó, aminek árnyalata a legtöbb bőrszínhez remekül igazodik. Nem csak hónap krémje volt már, de készült róla összehasonlítás is, amiben a Kiehl’s Ultra Light Daily Defense Mineral Sunscreen SPF50 / PA+++ volt vetélytársa.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés