Krémmánia magazin

A francia szépség száz éve

Újabb országot hódított meg a “száz éves sorozat”, ezúttal azt láthatjuk, hogyan változott A Francia Nő az elmúlt évtizedek alatt. Az 1910-es években még óriási kalapok takarták a tökéletesen feltűzött kontyokat, majd a ’30-as években már megelevenedik Chanel az ő ikonikus gyöngysorával. A ’60-as években mindenki olyan frizurát akart, mint Brigitte Bardot-nak volt – amit meg lehet érteni. De ha szeretitek a Sabrina 1995-ben, Julia Ormond és Harrison Ford főszereplésével készült változatát (legalább olyan must-have film, mint az eredeti, Audrey Hepburnnel), abban is remekül láthatjuk, amit itt- vagyis, hogy milyen volt a párizsi frizura divat a ’90-es években.

Ha még nem találkoztatok ezzel a videó sorozattal, vagy csak régen láttátok valamelyik, korábbi részét, válogattunk azokból is párat, amiket  kár lenne kihagyni. Nagyon érdekes látni, milyen frizurákat hordtak az iráni vagy épp a koreai nők – ez utóbbiak esetében pedig hogyan indult el két egészen különböző úton a frizura divat Észak- és Dél-Korea szétválásával.

Az indiai lányokra jellemző ’80-as évekbeli copf mai szemmel egészen megmosolyogtató, pedig ilyen hajkölteményekkel nálunk is a legmenőbb csajnak számított bárki.

Az orosz frizuradivat változását bemutató videóval kapcsolatban csak annyit emelnénk ki: íme a tipikus ’80-as évek frizurája, ami nálunk is hódított és amitől hajdani viselőik közül sokan a mai napig nem tudtak megválni. Sajnos.

Hogy mennyire árulkodóak az olyan, elsőre talán felszínesnek tűnő dolgok egy ország, egy nép mindennapi életéről, az uralkodó társadalmi és politikai helyzetről, mint az öltözködési és hajviselési szokások,  talán a legjobban a szíriai nőkről szóló videó mutatja be:

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés