Krémmánia magazin

Jó tanácsok Kim Kardashian sminkesétől a jövő évre

Ha még nem hallottad Mario Dedivanovic nevét, segítünk egy kicsit: ő az, aki Kimberly-ből Kim Kardashian-t varázsol sminkecsetei segítségével, aki nem csak követi a beauty trendeket de irányítja is azokat. Érdemes hát figyelemmel kísérni, hogy a hozzá hasonló elismert és keresett sminkmesterek hogyan vélekednek az elmúlt időszakról, hiszen híres vendégei lesznek azok, akiknek sminkjeit a fél világ lájkolni és villámgyorsan másolni fogja majd jövőre is.

mariod

Vajon mik azok a trendek, amiket Mario Dedivanovic elvetne, vagy csak kellő körültekintéssel alkalmazna 2017-ben? Erről kérdezték őt a Popsugar-nál, válaszait pedig elhoztuk mi is nektek, érdemes elolvasni.

Mottó:

Gondold át, miért sminkelsz: valós környezeted fogja látni vagy csak az Instagramra tolod fel a képet?

A kettő nem ugyanaz, nagyon nem. Ami szuperül mutat egy jól beállított, szűrőkkel finomított fotón, az gyakran a valóságban eltúlzottnak és nevetségesnek hat.

Extra matt ajkak

Mentés

Mentés

Mentés

Mario nem híve a folyékony rúzsoknak. “Az a száraz érzés… és amikor elkezd repedezni. El tudod képzelni, hogy egy sráccal vagy, a szádon a rúzs pedig szét van repedezve?”

Nos, igen, mi el tudjuk képzelni, épp ezért  kerüljük még az esélyét is annak, hogy ilyen előforduljon. Csúnya, kényelmetlen és ajkainknak sem tesz jót ha rommá szárítjuk egy nem megfelelő rúzzsal. Ennek elkerülése végett javasolja a sminkmester is, hogy kerüljük a túlzottan szárító formulákat, jól nézzünk utána a terméknek, mielőtt öt percnél tovább használnánk azt.

Plusz tipp: a matt rúzs felvitele előtt érdemes mindig átradírozni ajkainkat, hogy az minél simább, puhább legyen, így az ajakszínező is egyenletesebben fog rajta mutatni.

Erős strobing

A hangsúlyos kontúrozás, a fényekkel való játék sminkeléskor nagyon felkapott trend lett, azonban mint minden mást az életben, ezt sem érdemes túlzásba vinni. A kiemeléshez használt világos, selymesen csillogó krémet vagy púdert veszélyes túl vastagon rétegezni arcunkra. “Az Instagramon jól működik, de a való életben egyáltalán nem vonzó látvány. Nem vagyok ellene, de ha túl vastag vagy egyszerűen csak kivehető a textúrája is az arcon, az nem szép látvány.” – mondta el az interjúban.

Mario például felváltva használ krémes és púder állagú strobe-ot, vagy épp mindkettőt, ahogyan az adott sminkhez és viselőjéhez illik. Az ízléses ragyogáshoz elegendő lehet az is, ha  még az alapozó alá viszünk fel egy kevés krémes highlightert, ami majd az eldolgozás után finoman átfénylik rajta. Persze ez nem egy vakolatnyi alapozó felvitelét feltételezi.

Vastag, kontúros szemöldök

Az erősen megfestett, éles kontúrokkal megrajzolt szemöldökök ideje úgy tűnik lejárt, helyét a természetesebb hatású formázás fogja átvenni. “Itt az ideje, valami újnak. A szemöldökök továbbra is maradhatnak dúsak, de legyenek puhák, ne durva kinézetűek.”

Javaslata szerint elég, ha szemöldökünket jól átfésüljük – persze felfelé irányuló mozdulatokkal -, majd finoman feltöltjük szemöldökceruza segítségével, az eredményt pedig zselével vagy más rögzítő lakkal, spéci ragasztóval fixáljuk.

Draping

A ’70-es és ’80-as évek nagy favoritja, a draping visszatért közénk. A kontúrozás egy típusaként is nevezhető technika lényege, hogy az arc egyes részeinek árnyékolását és kiemelését különböző árnyalatú pirosítók segítségével érik el.

Bár a beauty rajongók körében nagy a népszerűsége és tutorial videók hada lepte el a netet, Mario speciel nem érti, miért lett ilyen felkapott. “Olyan érzésem van, hogy a döntéshozók leültek egy meetingre, ahol azon gondolkodtak, Mi legyen a következő menő kifejezés, aminek segítségével eladhatjuk a termékeket?”  Hmmm… lehet, hogy igaza van?

Szerinte felesleges pirosítóval pepecselni, amikor a kontúrpaletták épp azért vannak, hogy kontúrozzunk velük, ha arra van szükségünk.

Unikornis sminkek

Hát igen, szivárványos, vagy unikornis ihletésű sminkek népszerűségéről már mi is írtunk és osztozunk Mario véleményében: “Nem értem, hogyan tudják azt a sok terméket eladni, őszintén szólva egyiküket sem használnám.” Láthattunk már highlightert, és rúzst is fénylő, ezerszínben tündöklő kivitelben, mint ahogyan az unikornis szarvra hasonlító hajfonatok is nagyon menők voltak – de őszintén: a farsangi/halloween-i időszakon kívül mégis mikor, hova festi el ezeket a termékeket az ember lánya? Na jó, a nyári fesztivál szezont kivéve.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés