Krémmánia magazin

A rózsaarany hajszín idén is közkedvenc marad

2016 első számú színárnyalata volt a néhol pasztell rózsaszínbe hajló, más esetben aranyló szőkés dominanciájú hajszín. Tarolt a hírességek között is a trend, ami iránt a lelkesedés továbbra sem hagy alább.

Akinek világos hajszíne van, vagy épp egy kis drámai változásra vágyik és megválna barna fürtjeitől, érdemes számításba vennie ezt a finom, meleg tónusú színváltozatot. A világos hajszínt ugyanis a természetes, rózsaarany tónusok gazdagabbá, teltebbé teszik, sőt még arcbőrünk is ragyogóbbnak fog tűnni. Erre pedig nagy szükség van most, a tél végén, amikor sápatag arcocskánk hangosan kiált egy kis melengető napfényért.

rosegold8rosegold6rosegold4
< >

Szalkai Lívia Liza, a győri No.1 Studio hajszobrásza elmondta, “..kortól, nemtől, munkahelytől, beosztástól függetlenül mindenki viselhet saját stílusához alakítva rosé arany frizurát.”
Nem kell tőle tartanunk, hogy ne találnánk meg a hozzánk illő színt a fodrászatokban. Liza tapasztalatai szerint “szinte az összes hajfestéket gyártó cég azonnal, hihetetlen színpalettával bővítette színskáláját. A pinkes árnyalatok egészen a hűvös lilás-rózsaszínig megtalálhatóak, ezen színek mellett pedig igazán nőiesen mutat a csokoládé valamennyi árnyalata is. Természetesen a bevállalósabb hölgyek egészen a macaron hajig is elmehetnek.” Bizony, bár legtöbbször a szőke és világosbarna frizurákon látjuk viszont a rózsaarany árnyalatokat, egy sötétebb barna hajtővel induló, ombre festéssel világosított hajzuhatag végére is bátran kérhetünk a rózsás színből.

rosegold3rosegold2rosegold14rosegold13
< >

“Rengeteg árnyalatban keverhetjük ki a vendégek számára a megfelelő színeket. Különböző technikákat alkalmazva, mint az ombre, a fény-melír vagy a teljes festés, vihetjük fel a hajra a festéket. És akkor még a hajvágásról nem is beszéltünk, a frizura fazonjától is függ, hogy mely színek lesznek előtérben.”

rosegold12rosegold11rosegold9rosegold10
< >

Ha a hétköznapok megengedik, választhatsz extrém árnyalatokat is, amelyek esetén a pink domináns, ha azonban a munkahelyi környezet nem akceptálná lázadó énedet, inkább maradj meg a szofisztikáltabb megoldásoknál. Vagyis kerüld el a melíros megoldásokat, a kontúros csíkozást – az amúgy sem túl szép.

rosegold5rosegold7rosegold1
< >

Fotók: pinterest.com