Krémmánia magazin

Neon tusvonal, igazi partiarcoknak

Néhány sminkstamesternek sikerült magasabb szintre emelnie a vibrálóan élénk színű sminkek látványát. Az Instán mesterműveiket megosztó csajok közül többen nem szimplán neon tusfilc segítségével érik el a kívánt hatást, annál jóval összetettebb, aprólékosabb sminkeket készítenek.

Ilyen szemsminkkel bárki tarolt volna a ’90-es évek rave partijain, de miután a dicső évtized vissza-visszakacsintgat a divatban, simán vállalható 2017-ben is, mint ütős bulismink.

Az instán persze nem csak arra találhatunk példát, hogy a szemeinket hogyan fessük ki, de szájsmink terén is nagy a merítés, néhány beauty addict pedig komplett koponyát vagy más, teljes arcot-dekoltázst lefedő sminket is bemutatott.

Ez utóbbiak bár határozottan látványosak, miután a farsangi szezon lecsengett, halloweenig nehezen tudnánk elképzelni bárhová is, de lehet, hogy csak mi vagyunk túlságosan is visszafogottak.

A sminkek lényege, hogy erősen pigmentált ezüst vagy fehér íveket, vonalakat kanyarítanak, majd azok köré viszik fel az élénk színt, ami lehet neon tus vagy szemhéjpúder is, végül az egész köré szürkés-feketés füstös árnyalat kerül, amitől garantált a fénylő hatás.