Krémmánia magazin

Bemutatjuk a Krémmánia 10 legjobb korrektorát

Sőt, mivel csak úgy tobzódunk e téren a szuper termékekben, még kettőt pluszban belecsempésztünk a listába.

Egy kis korrekcióra ugyanis (szinte) mindenkinek szüksége van, mázlista az, aki a tinikor beköszöntét követően is meg tudja őrizni makulátlan arcbőrét és még a szeme alatt sem jelennek meg karikák – még egy átdorbézolt éjszaka után sem.

Szóval a fenti, meglehetősen szűk csapat tagjait ha kizárjuk, maradunk mi, a többi 99%-nyi csaj, akik esetében nem biztos, hogy az alapozó mindent elfed, amit kell. Ilyenkor pedig jól jön egy korrektor, ami legalább a lenti ismérveknek megfelel:

  • jól fed
  • jól építhető
  • nem ül bele ráncokba
  • kellemes viselni, mert nem is érezni, hogy felkentük
  • kapható a megfelelő árnyalatban

Azt persze érdemes előre átgondolni, hogy mire akarjuk használni: pattik elfedésére vagy a szemkörnyékre? Még a legjobb, karikás szemeket elvarázsoló korrektornak is meggyűlhet a baja az aknékkal és pattikkal, egy gyulladáscsökkentő anyagok is tartalmazó fedő stift pedig épp fordítva van ezzel a dologgal. A lenti listában találtok mindkét típusra tippeket és figyeltünk arra, hogy ár tekintetében is változatos legyen a mezőny.

1. Malu Wilz Camouflage Krém

malu-wilz-camouflage-krem-300-300

Átlagos pontszám: 5

Nem őt véleményezték a legtöbben a mezőnyből, de a színötös bizonyítvány bizony sokat mondó. Mindössze 5 ml-es a tégelyke, de nagyon kevés is elég belőle a tökéletes fedésért, így sokáig elég ez a mennyiség. Nagyon jól fed, “nem mászik el” és jól építhető. Színek terén is van miből választani, szivaccsal vagy simán az ujjbegyünkkel is felvihetjük. A szemkörnyéki karikákat és a piros foltokat egyaránt szépen elfedi. Sajnos drogériákban nincs ez a márka, de netről rendelhető és a kozmetikusok közül is sokan dolgoznak ezzel a márkával, rajtuk keresztül is be lehet szerezni.

2. Eucerin DermoPurifyer Fedő Stift

eucerin-dermopurifyer-fedo-stift-2-5-g-300-300

Átlagos pontszám:4,71

Alapvetően pattanáskezelő, bőrnyugató hatóanyagokat is tartalmazó korrektorról van szó, de pigmenttartalmának köszönhetően el is fedi a bőrhibákat. Ceruzaformájú, stiftes kialakításának köszönhetően napközben is gyorsan tudunk korrigálni, ha szükségét érezzük. Egyetlen hátránya, hogy csak egy színben kapható, így ha az épp nem passzol hozzánk, az utcai használat kiesik az ő esetében. Hatékonysága azonban remek, szépen eltünteti a pattikat, ha pedig reggelre egy új kijön, abban is segít, hogy nap végére ne nőjön belőle óriási piros pötty.

3. Avon Ideal Flawless Krém Állagú Korrektor

avon-ideal-flawless-krem-allagu-korrektors-300-300

Átlagos pontszám: 4,53

Két árnyalatban kapható az Avon krémes korrektora, amiből kevés is szépen elfedi mind a szem alatti karikákat, mind pedig a piros foltokat. Szárító hatása nagyban bőrtípus függő, van, akinél jelentkezett, zsíros bőrűeknél pedig nem marad fenn egész nap. Fontos, hogy jól eldolgozzuk, pláne ha építeni akarjuk a sminket, ellenkező esetben előfordulhat, hogy nagyon beleül a barázdákba – igaz, ez szinte mindegyik korrektorról elmondható.

4. CV Cadea Vera Pattanások Elleni Stift

pattanasok-elleni-stift1-300-300

Átlagos pontszám: 4,51

A pattikezelő/elfedő stift nagy előnye, hogy az Eucerin és az Ilcsi hasonló termékéhez képest ez több árnyalatban is kapható. Árban határozottan barátinak számít és a márkától kapható púder és BB krém is, így a komplett smink elkészíthető velük. Többen írták, hogy viszonylag gyorsan fogy az 1,6 grammocska, és érdemes magunkkal vinni mert tartósságban sem ő az első a ranglistán, de előnyére válik, hogy a száraz részeket nem emeli ki és nem számít nagy befektetésnek újat vásárolni belőle.

5. Estée Lauder Double Wear Stay in Place Korrektor SPF10

estee-lauder-double-wear-stay-in-place-flawless-wear-concealer-spf-10-profile

Átlagos pontszám: 4,5

Könnyű vele dolgozni és szép, tartós eredményt kapunk. Érdemes az applikátoros fej helyett szivaccsal eldolgozni a korrektort, úgy még szebb látványt kapunk. Szem alá és a piros foltokra egyaránt jó választás. Árban egészen más kategória, mint a lista előző lakója, de a tapasztalatok alapján sokáig elég. Érdemes megfelelően hidratálni előtte a bőrt, különben ő is beleülhet az apró barázdákba, pláne, hogy viszonylag gyorsan kell vele dolgozni a szép eredményért.

6. Catrice Camouflage Tégelyes Korrektor

catrice-camouflage-tegelyes-korrektor-300-300

Átlagos pontszám: 4,49

Rengetegen szeretik ezt a korrektort, a legtöbb hozzászólás eddig ő rá érkezett, jelenleg 1400 feletti már a szám, az így kialakult jó vélemény igencsak mérvadó. A blogban is foglalkoztunk már vele, ahol a Clinique hasonló tulajdonságú termékével hasonlítottuk össze. Abból is kiderült, elsősorban a bőrhibák elfedésében remekel, szemkörnyéki karikákra érdemes másik terméket is kipróbálni – persze kérdés, mekkorák azok a lövészárkok. Mennyisége sokáig kitart, de tégelyes mivolta igényli, hogy ecsetet is használjunk hozzá, ujjal nehéz kiimádkozni belőle az anyagot, ami a púderesen száraz és a krémes között van félúton.

A márkának egyébként van egy másik szuper kis korrektora is, a Catrice Liquid Camouflage, ami csak azért nem szerepel külön rajtszámmal ebben a listában, mert szerettem volna több, különböző márka legjobbját is bemutatni nektek. Az applikátoros kiszerelésű változat is nagyon tartós, szépen lehet vele dolgozni, a tapasztalatok alapján a sötét karikáktól a piros pöttyökig mindent ügyesen lefed. Sajnos jó tulajdonságaira már sokan rájöttek és folyamatosan lerabolják a bolti készleteket belőle, így ha tesztelni szeretnétek, mindenképp kaparintsatok meg belőle egyet, ha következő alkalommal látjátok az üzletekben.

7. Ilcsi Ichtiolos Korrektor

ilcsi-ichtiolos-korrektor1-300-300

Átlagos pontszám:4,48

Elsősorban szárító, gyulladáscsökkentő hatása miatt kedvelt a direkt pattikra, komedókra kifejlesztett korrektort, ami érthető módon szem környékére nem feltétlen a legjobb megoldást kínálja. Gyorsan szárad így érdemes vele gyorsan dolgozni. Csak egy, világos árnyalatban kapható, ezért nem mindenkinek lehet tökéletes napközbeni használatra. Világos bőrűek azonban bátran próbát tehetnek vele, megfelelően eldolgozva alapozó alá is viselhető. Jellegzetes ichtiolos illatát sokan nem szeretik, pattanáskezelő hatásossága azonban felülírhatja orrunk üzenetét.

8. Maybelline Fit Me Korrektor

maybelline-fit-me-korrektors-300-300

Átlagos pontszám: 4,38

Több árnyalatban is kapható a korrektor, de érdemes megnézni őket, ugyanis többen is írták, hogy még a legvilágosabb árnyalat is sötét volt arcbőrükhöz. A szem alatti karikák elfedésében sikeres, a megfelelő előhidratálást azonban itt is ki kell emelni (hol nem?..). Bőrhibák, pattik esetén megosztotta a tábort, volt akinél bevált, többen azonban panaszkodtak rá, hogy a fedése nem volt tökéletes. Mennyisége sokáig elég és az applikátorral is jól eldolgozható állagú (de azért egy szivacskát vagy ecsetet tartsunk a kezünk közelébe), amihez elfogadható ár is társul – igaz beszerzése nem olyan egyszerű, sokszor elfogy vagy épp nem is kapható, ezért javasolt neten is kutakodni utána.

A Maybelline-nek van egy másik népszerű korrektora is, ami remek értékeléseket kapott eddig. A Maybelline Instant Age Rewind Eraser Dark Circles Concealert kifejezetten a szemkörnyéki karikákra találták ki, ahol a vélemények alapján teszi is a dolgát. Egyéb bőrhibák elfedésére érdemes a fenti testvérkével próbálkozni vagy másikat használni, de ha valakinek elsősorban a sötét karikákkal gyűlik meg a baja, a bolyhos applikátor segíthet, ugyanis szépen el lehet vele dolgozni a korrektort, amelynek állaga is szuper, az elmondások alapján ugyanis minimális mértékben ül bele a szemkörnyéki ráncokba.

9. MAC Pro Longwear Korrektor

mac-pro-longwear-concealer---korrektor-300-300

Átlagos pontszám: 4,33

Folyékony állagú korrektor, pumpás kiszerelésének nagy előnye, hogy higiénikusabb használatot biztosít, mint egy tégelyes változat. Hátránya pedig, hogy kevés mennyiséget szinte lehetetlen belőle kinyomni, ami nagy pazarlás, hiszen erre is igaz a szófordulat, hogy kevés is elég belőle. Szem környéki karikákra és piros pöttyökre ugyanúgy jó választás, jól fed és a helyén marad nap végére is, csak sajnos gyorsan fogy, ami az árához képest fájó pont lehet.

10. NYX HD Photogenic Folyékony Korrektor

nyx-concealer-wand-folyekony-korrektor-300-300

Átlagos pontszám: 4,33

Fényvisszaverő pigmentekkel jól telenyomott korrektorról van szó, ami optikailag is szépíti a szem környékét. A tapasztalatok alapján nem ül bele a ráncokba, krémes állaga gyorsan megszárad (eldolgozásával csipkedni kell magunkat) és tartósan fenn is marad – teszteltük.  Több árnyalatban is kapható, amelyek közül a zöld segíthet a bőrpírt eltüntetni, míg a lila a sárgás bőrre, a sárga árnyalat pedig a szem alatti sötét karikák halványítására szolgál.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés