Krémmánia magazin

Toplistás lábápolók, hogy a szandálszezon mindenkinél elkezdődjön

Száraz, kirepedezett sarkak, büdi lábak. Ha ősztől tavaszig rejtegethetjük is őket cipőnkben, most már tényleg itt az ideje, hogy több figyelmet fordítsunk rájuk. Egy kis kényeztetést is gyorsan meghálálnak, az eredményt pedig egész nyáron élvezhetjük – persze jobb lenne, ha lelkesedésünket az őszi falevelek se temetnék majd maguk alá.

Átnéztük, melyek az aktuális közönség kedvencek a Krémmánián és elhoztuk nektek a legjobb öt lábápoló krémet és lábspray-t, amelyek segítségetekre lehetnek a puha talpak hadműveletben.

Lábápoló, bőrpuhító krémek

1.
HERBioticum Teafaolajos Sarokpuhító Krém

Átlagos pontszám: 4,89

Remek összetevőkkel bíró lábápoló krém, ami hat növényi kivonatot is tartalmaz, úgy mint aloe verát, hegyi árnika virágot, fekete nadálytőt, ginkgo bilobát, ginzeng gyökeret és ördögcsáklyát. Teafaolaj tartalmának köszönhetően gyulladásgátló és baktérium-, illetve gombaölő hatással is bír, ami nyáron a strandszezonban plusz előnyt jelenthet. Hidratáló hatását a hozzáadott ureának is köszönheti. A visszajelzések alapján nagyon jól teszi a dolgát, gyorsan felszívódik a bőrbe és megfelelően hidratálja, puhítja azt, nem csak egy-két órácskára. Látszik ez a pontszámán is, ami alapján szinte tökéletes termékről beszélhetünk – ráadásul mindehhez egészen kedvező ár társul.

2.
Fusswohl Intenzív Lábkrém

Átlagos pontszám: 4,8

10%-os urea tartalmú lábkrém, amely glicerint és méhviaszt is tartalmaz, hogy még az extra száraz bőr is puha legyen tőle. A tapasztalatok alapján ez sikerül is neki, még az erősen száraz, kirepedezett sarkakból is tud puhát varázsolni. Néhányan szóvá tették, hogy picit lassan szívódik be, de ez nem volt le a termék minőségéből semmit, ugyanis hatása egész napra kitart.

3.
Sana Sarokpuhító és Bőrkeményedés Elleni Krém

Átlagos pontszám: 4,8

Az urea tartalmú sarokpuhító krémet a legtöbben éjszakára használják, hogy éjjel teljesen felszívódjon és reggelre már friss, puha lábbal ébredjenek. Mivel picit lassan szívódik fel a krém, valószínű érdemes is ezt a rutint követni, sőt akár zoknit is húzhatunk, hogy még jobb legyen a hatása. A fentiekhez hasonlóan ez is határozottan pénztárcabarát termék, ami pontszáma alapján kipróbálásra érdemes.

4.
UW Naturcosmetic Teafaolajos Sarokápoló

Átlagos pontszám: 4,79

Teafaolajos sarokápoló, nagyon szép összetevő listával. Könnyen felszívódó krém, jellemző teafaolaj illattal – ez egy kicsit megosztó, de a hatás kedvéért bátran vállalható. A tégelyes kiszerelését sokan dicsérik, valamint a nagyon jó ár-érték miatt is sok piros pontot kapott már. Az egészen durva, száraz sarkakat is puhává teszi, rendszeres használatával éven át pihe-puha talpaink lehetnek.

5.
Yves Rocher Levendulás Tápláló Lábkrém

Átlagos pontszám: 4,73

Bio mezőgazdaságból származó levendula illóolajat és makadámdió olajat tartalmazó lábápoló, amelyből egészen kevés is elég, hogy kifejtse hatását. Jól hidratál, miközben fel is frissíti a lábakat. Gyorsan felszívódik így akár reggel, indulás előtt is bekenhetjük vele talpunkat, ugyanis ragacsos érzetet nem hagy maga után. Árban picit magasabb, mint a versenytársai, de sokszor lehet jó kis akciókat kifogni nála.

Izzadásgátló és frissítő lábspray-k

1.
Hansaplast Silver Active Lábspray

Átlagos pontszám: 4,93

Nagyon jó izzadásgátló hatással bír, még a nylon zoknis támadásokat is bírja, nem alakul ki lábszag nap végére sem. Sajnos semmi jó nem tart örökké, ez a spray is könnyen, gyorsan fogy, de szerencsére az ára alapján ettől még újravevősnek számít. És nem csak az ára, de a hatékonysága miatt is.  Arra kell csak figyelni, hogy ne túl közelről fújjuk talpunkra, akkor ugyanis fehér, hintőporszerű réteget hagy maga után.

2.
Oriflame Feet Up Élénkítő Lábspray

Átlagos pontszám: 4,92

Eukaliptuszos lábspray, amit szép egyenletesen tudunk ráfújni talpunkra, majd akár egyből ugorhatunk is a szandálba, nem fog benne csúszkálni a lábunk. Sokan nem csak közvetlenül a lábra, de a cipőbe, szandálba, papucsba is fújnak belőle, hatása úgy is érezhető. Nem alakul ki kellemetlen lábszag, miközben az illata határozottan tetszetős.

3.
Helia-D Lábizzadás Gátló Permet

Átlagos pontszám: 4,59

Aloe verát és B5 provitamint is tartalmaz, így amellett, hogy hűsíti, felfrissíti lábainkat még ápolja, hidratálja is azokat. Zöld tea kivonatának köszönhetően gyulladásgátló hatással is bír, állaga könnyű, gyorsan felszívódik. Pumpás kiszerelésű lábpermet, amit sokan kedvelnek, hiszen elmarad a “szokásos” fullasztó hatás, ami a hagyományos spray változatokat kísérni szokta. A kellemetlen szagok ellen többeknek segített, maga a láb izzadását volt, akinél csak kis mértékben csökkentette.

4.
Balea Lábápoló Spray Teafaolajjal és Octopiroxszal

Átlagos pontszám: 4,56

Tefaolajat és egy gombaölő hatással bíró összetevőt, octopiroxot is tartalmaz. A lágbszag semlegesítésében szépen teljesít, az izzadással azonban már nem veszi fel olyan jól a versenyt, mint a kategória dobogósai. Mindez persze attól is függ, kinek mennyire hajlamos izzadni a lába. Volt, akinek elsősorban a téli időszakban telejesített jól, másnál azonban a nyári tömegsportot, a papucsban való csúszkálást is megakadályozta. Mivel árban baráti, érdemes egy próbát tenni vele, ugyanis egészen sok szorult belőle a flakonba.

5.
Avon Foot Works Dezodoráló Láb- és Cipőspray

Átlagos pontszám: 4,48

Pumpás kiszerelésű lábpermet, ami hűsít és frissít egyszerre. Mennyisége sokáig elég, kiadós termék, elég belőle egy-két fújás alkalmanként, ráadásul nem igényli, hogy óránként újra használjuk. Gyorsan felszívódik, a szagokkal szemben jól szuperál és sokaknál bevált izzadásgátló hatása is. Nem csak a lábra, a cipőbe is fújhatjuk, hogy szagűző hatását kihasználjuk.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés