Krémmánia magazin

Márványos hajfestés borotvahabbal – Te bevállalnád?

A márványos körömdíszítés és ajakfestés után frizuránkat is elérte az ezerszínű őrület. Kitalálója Ash Fortis stylist, akinek meglepő festési technikáját első posztja óta már tucatnyian lemásolták és elkészítették saját, tökéletesen egyedi változatukat. A márványos hajtrendben ugyanis épp az a legjobb, hogy nincs két teljesen egyforma még akkor sem, ha ugyanazokat a színeket, ugyanolyan arányban használja a fodrász.

A festés lényege ugyanis, hogy a színeket nem közvetlenül a hajra visszük fel, hanem a melírozáskor is használatos fóliára kerül rá. A lapocskákra első lépésben egy kevés borotvahabot kell kenni, ezzel ágyazunk meg a színeknek, amelyeket arra ráfolyatva az ecset nyelével dolgozunk el, hogy a márványmintát megkapjuk.

A fólia lapokra ezt követően rá kell fektetni a tincseket, majd egy tisztával lefedni őket, így haladva a hajtömegen végig. Az alsó tincsek közül egyébként néhány hagyományos technikával is készülhet, sávonként megkapva a színeket, míg a felső rész gondoskodik a márványos végeredményről.

Ez a hajfestés mondani sem kell, csak bevállalósoknak ajánlott, hiszen az eredmény akkor a leglátványosabb, ha kontrasztos, élénk színeket használunk.

Megkérdeztük Szalkai Lívia Lizát, a győri No.1 Studio hajszobrászát, vajon a borotvahab nem okozhat e plusz gondokat hajunknak, ha abban pácolódik, míg a hatóidő le nem jár. Véleménye szerint – bár nagyban függhet a borotvahab minőségétől – nem kell aggódni a különleges eljárástól. “A borotvahabnak nincs oxid tartalma ami megnyithatja a haj szerkezetét ezért nem roncsolja azt, ugyanakkor puhítja a hajszálakat épp úgy, mint borotválkozáskor a szőrt. Olajos állagának köszönhetően a hajfesték nem oldódik fel benne, nem válik egy masszává az egész, így ilyen technikák esetén valóban jól funkcionálhat, mint hordozóanyag.”