Krémmánia magazin

Fedezd fel a „viselhető technológia” legújabb csodáját (X)

Megérkezett a világ első, hajszálnál is vékonyabb, rugalmas, bőrön viselhető UV-szenzora. A La Roche-Posay bemutatja a My UV Patch bőrre ragasztható szenzort, amit egy ingyenes mobilapplikációval lehet használni. Néhány nap alatt játékos módon megtanít arra, hogy hogyan kell a napon helyesen viselkedni.

Ha kialakítod az applikációban a profilodat, felragasztod a bőrödre a szenzort és a napon való tartózkodás (napozás, sportolás, kertészkedés) közben időnként beszkenneled, akkor egy algoritmus alapján, a fototípusodat és a preferenciáidat is figyelembe véve személyre szabott tanácsokat ad neked arról, hogy milyen faktorú napvédőt használj, mikor kend be magad újra, mikor menj árnyékba, stb. Ezért egyébként magát a szenzort is be kell kenni napvédővel. A nap végén pedig egy grafikon segítségével visszanézheted, hogy mit csináltál helyesen.

Bizonyos La Roche-Posay Anthelios napvédőkhöz kapható ajándékba, korlátozott számban. A bőrrel együtt mozog, átereszti a levegőt, és a hajszálnál is vékonyabb, úgyhogy nem is lehet érezni, hogy fel van ragasztva. Kb. 3-5 nap alatt általában „lekopik”, de addigra az ember már ki is alakította a helyes szokásokat. Gyerekeknek is alkalmas, pl. ha egy anyuka meg akarja tanítani a gyerekének a napon való helyes tartózkodást. Egy applikációban több profilt is ki lehet alakítani (pl. család tagjai számára).

Az applikációt innen is letöltheted: www.ovjaboret.hu

Néhány praktikus tipp

  • Az alkalmazás angol nyelvű, de a linkek magyar oldalakra mutatnak.
  • A linkek akkor működnek, ha a beállításokban a telefon nyelve „magyar”, a régió pedig „Magyarország”. Néhány okostelefon modell nem rendelkezik a szkenneléshez megfelelő technológiával, ezért előfordulhat, hogy az applikációt nem találod meg.
  • A szenzor kipróbáláshoz a szabadban kell tartózkodni, és a szenzort is be kell kenni napvédővel.

Miért hozta létre ezt az eszközt a La Roche-Posay?

Mert amellett, hogy világszínvonalú napvédő termékeket fejleszt ki, a megelőzésre is nagy hangsúlyt fektet. Természetesen nagyon fontos, hogy olyan magas faktorszámú és széles spektrumú fényvédővel óvd a bőröd, amelyet kellemes és praktikus használni. Válaszd ki a számodra megfelelőt az Anthelios kínálatából! De a világ legjobb napvédője sem ér semmit, ha nem használják helyesen. Erre a helyes használatra tanít meg a My UV Patch szenzor.

A megelőzés másik fontos pontja pedig a bőrünk rendszeres ellenőrzése. Az anyajegyek vizsgálata évente legalább egyszer súlyos bajt előzhet meg könnyen és gyorsan. Az ovjaboret.hu oldalon praktikus tippeket találhatsz a gyanús anyajegyek felismeréséhez.  Gyanú esetén pedig irány a bőrgyógyász! A bőrrákok túlnyomó szüksége kiválóan gyógyítható.

A La Roche-Posay tanácsai tehát

1. Vizsgáld meg magad és szeretteid bőrét egészségének megóvása céljából!

2. Védd magad magas faktorszámú, kiváló minőségű napvédőkkel.

3. Tanuld meg a napvédők helyes használatát a My UV Patch szenzor segítségével.

ovjaboret.hu

A cikk a La Roche-Posay támogatásával készült.

Mentés

Mentés

Mentés