Krémmánia magazin

Két új gourmet luxusszappan a Lush kínálatában (X)

Már kapható a Lush webáruházában két új luxusszappanuk, a Ro’sArgan és az Olive Tree. A két új gourmet szappan 2017. május 24-től a Lush webáruházában már kapható, az üzletekben pedig július végétől lesz elérhető.

Ezzel ünnepeli a márka az idén első alkalommal kiosztott Lush Spring Díjat, mely évente 200 000 fonttal támogatja a világ minden részén azokat a projekteket, melyeknek célja a társadalmi és környezeti regeneráció.

Ezek a pazar szappanok különleges alapokkal készülnek, melyek különböző hatásokat fejtenek ki a bőrön. A Lush legtapasztaltabb munkatársai készítik őket egyedileg, kis adagokban. Új, a márka által kifejlesztett, szabadalmi bejegyzés alatt álló technikát alkalmaznak, mely lehetővé teszi, hogy petrolkémiai anyagoktól és pálmaolajtól mentes szappanalapokat készíthessenek. Ezekhez mindig olyan olajokat használnak, melyeknek előállítása az adott régióban segíti a környezeti és társadalmi regenerációt. A szappanalapokat azután egy sor pompás és friss összetevővel gazdagítják.

Ro’sArgan gourmet szappan

A Ro’sArgan tele van hidratáló és bőrlágyító fair trade, bio argánolajjal, melyet egy Marokkóban őshonos fa terméséből nyernek. A diókat egy berber nőkből álló szövetkezet tagjai begyűjtik, majd kézzel feltörik, hogy hozzáférjenek a magokhoz, melyekből hideg sajtolással állítják elő az olajat. A szövetkezetben dolgozó nők aktív szerepet vállalnak az új argánfák ültetésében; ezzel egyrészt biztosítják az ellátást a következő generációk számára, másrészt pedig megakadályozzák a földek további elsivatagosodását.

 Olive Tree gourmet szappan

Az Olive Tree regeneráló hatású olívaolajjal készül, melyet a Sustainable Lush Fund által támogatott Marda Permakultúra Farm állít elő Palesztinában. A kiváló minőségű olaj nemcsak tisztít, hanem lágyítja is a bőrt – ráadásul jó hatással van azoknak a gazdálkodóknak az életére is, akik megtermelik. A Farm dolgozói a permakultúra elveit alkalmazzák (odafigyelnek a környezetre, az emberekre, valamint a tisztességes kereskedelemre), és ez azt is jelenti, hogy gondolnak önmagukra is: az élelmiszer termelést tartják elsődlegesnek, és csak a szükségleteiken felüli részt adják el.

A cikk megjelenését a Lush támogatta.

Mentés

Mentés