Krémmánia magazin

TOP5 izzadásgátló dezodor, kánikula idejére

Ahelyett, hogy diszkréten leolvadnánk hónalj mentén az aszfaltra, inkább keressünk egy tökéletes dezodort. Ebben segítünk most mi is, sorra vettük ugyanis, melyek a Krémmánián a legjobb értékelést kapott dezodorok, bízva benne, hogy nektek is segítségetekre lesz valamelyik a nyári hőségben. Ja, és megsúgjuk, egyikük még a combok csókjának hevességét is mérsékli. 😉

1.
Old Spice Hawkridge Deo Stift

Átlagos pontszám: 4,57

Az első helyezettért már rögtön érdemes a drogériákban a férfiosztály felé venni az irányt, a KM-es csajok szerint ugyanis az Old Spice dezodorjai kiváló munkát végeznek – nem csak ez a konkrét illatú, másikak is kaptak hasonlóan jó értékelést, de a Hawkridge volt a legjobb. Talán amiatt is, hogy kellemes, kókuszos illata van, így nem kell attól félni, hogy túl pasis lesz az illatunk.

A stiftes kiszerelésű dezodor ráadásul nem hagy nyomot a színes és a fehér ruhákon sem, színe pedig a szokványos púderes fehér helyett áttetsző, kékes. Hatása sokáig tart, alkalmazási területe pedig nem csak a hónaljakra terjed ki. Mint a véleményezésekből kiderül, a stift remekül szuperál az összeérő, kidörzsölődésre hajlamos combokon is, ami a nyári, szoknyás időben külön öröm lehet sokunk számára. Ha pedig mégsem jön be, a pasink még mindig elhasználhatja.

2.
Adidas Climacool Deo Spray

Átlagos pontszám: 4,48

A spray-s kiszerelés mellett golyós változatban is kapható az Adidas izzadásgátlója, amelynek illatát, hatékonyságát sokan dicsérik. Ha a flakonos változat mellett döntünk, érdemes jó alaposan felrázni használat előtt, ugyanis rá is jellemző, ami több más dezodorra is – könnyen kiad egy csomó, púderes anyagot, ami aztán szépen ráül a ruhánkra és hónaljunk is indokolatlanul fehér lesz tőle.

Hűsítő érzetű, sportoláshoz is bátran használhatjuk. A tapasztalatok zöme alapján megfelelő használattal nem hagy foltot a ruhán, világoson és sötét színűn sem. Illata kellemes, nem tolakodó, így nyugodtan lehet mellette parfümöt használni anélkül, hogy befolyásolná annak illatozását.

3.
Rexona Biorythm Ultra Dry Deo Stift

Átlagos pontszám: 4,42

Kellemes illatú és jó állagú, nem csomósodik be felkenés után. Az izzadtságszaggal remekül felveszi a harcot, a tekintetbe azonban, hogy foltot hagy-e a ruhám, megosztó válaszok születtek. Valakinél jelentkezett folt, másnál semmi, így ez nagy eséllyel függ az izzadás mértékétől is. Ha valaki nagyon izzadós, az újrakenés előtt érdemes egy picit áttörölni a hónaljat, ugyanis rá is vonatkozik, ami több más stiftes dezodorra, hogy bele tud ülni a ráncokba.

Miután azonban az összesített vélemény nagyon jó, sokkal jobb, mint több tucatnyi másik termék esetén, és az ára is barátságos, érdemes egy próbát tenni vele, ha még nem került rá sor.

4.
Garnier Nēo Fresh Blossom

Átlagos pontszám: 4,41

Spéci szórófejének köszönhetően egyből beteríti az egész hónaljat, így nem kell mozgatni fel-le, hogy minden szükséges részre kerüljön a permetből. Az illata kellemes, fújás után közvetlenül sem fullasztó, az izzadtságszagot pedig szépen elfedi egész nap.

A ruhákon foltot nem hagy, legalábbis a többség véleménye szerint. Intenzív sportolás esetén nem biztos, hogy kitart az ereje, legalábbis voltak akiknél ott kevésnek bizonyult a hatás. Alapjáraton azonban szépen teljesít, árban pedig átlagos drogériás termékről van szó, így nagy érvágást nem jelenthet, ha leteszteljük.

5.
Dove Go Fresh Körte és Aloe Vera

Átlagos pontszám: 4,4

A Dove futott be ötödik helyre, bár hozzá kell tenni, minimális a különbség a helyezettek között, így akár egyforma szintűnek is mondhatjuk a 3-5. helyen lévőket. Finom, friss illata van, amiről ódákat zengenek azok, akik használták már, ráadásul a nap végére sem vált át kellemetlen szaggá, vagyis az izzadtságszagot szépen elnyomja.

Magát az izzadás mértékét azonban a vélemények alapján csak kicsit mérsékelte, így ha valaki nagyon izzadós, nem biztos, hogy egész napos megoldásnak ő lesz a befutó. Pozitívuma, hogy a visszajelzések alapján nem “porzik”, így nem kell félni tőle, hogy egy óvatlan fújással a fél ruhánkat beborítja majd a fehér púder.

Mentés

Mentés

Mentés