Krémmánia magazin

Szilveszteri szemsminkek a csillogás jegyében

Eljött az ideje, hogy előcsalogassuk drámai énünket és a szilveszteri bulin valamilyen csillám borította sminkben parádézzunk. Jöhetnek a túlzások és a glamúr, hiszen ez az éjszaka az ünneplés, a bulizás és a féktelen jókedv ideje. Elő hát azokkal a csillámtégelyekkel és hagyjuk az uncsi füstös szemsminkeket majd január álmos, második napjára!

Klasszikus

“Csupán” egy tökélyre rajzolt tusvonal és némi arany/ezüst/bronzos csillám vagy csillogó szemfesték kell elkészítésükhöz. A legegyszerűbbek valahol a füstös szemsmink ragyogó verziójánál kezdődnek, a profi változatok pedig a mesteri árnyalásnál, két-három színű csillám használatánál és a tusvonalak fekete öves megrajzolásánál végződnek.

szilveszter8szilveszter2szilveszter3szilveszter6szilveszter9szilveszter10
< >
Forrás: pinterest

Színes

Nem kell persze leragadni a fenti színvariációknál. Az idei kedvenc rózsaszínből is készíthetünk csillámos változatot, de egy fénylő pávakék vagy lila is remek választás. A kimaxolt minimál sminkre pedig – szó szerint – ragyogó példa a csillogó, smaragdzöld tusvonalas verzió.

szilveszter12szilveszter23szilveszter21szilveszter18szilveszter13Processed with VSCO with a6 presetszilveszter19szilveszter22
< >
Forrás: pinterest

Kreatív helykihasználás

A precíz tusvonalra épülő szemsminkek esetén látványos eredményt kaphatunk akkor is, ha a csillámos festékből csak szemhéjunk, illetve a szem körüli terület kisebb részeire teszünk. Tipikusan ilyen, ha a tusvonal mentén húzunk csak egy csillámos vonalat vagy a belső szemzughoz pöttyintünk egy keveset belőle. De variálhatjuk úgy is, hogy csillámsmink csak az alsó szempillavonalhoz kerül vagy a felső árnyékvonalat húzzuk meg vele.

szilveszter1szilveszter4szilveszter5szilveszter11
< >
Forrás: pinterest

Ennél már extrémebb megoldások a lentiek, amiknél a csillogó porból bőven jut a szem környékére, akár halántékunkra vagy orcáinkra is.

szilveszter16szilveszter24szilveszter20szilveszter17szilveszter14
< >
Forrás: pinterest