Krémmánia magazin

Villanj a tavaszba! – TOP3 IPL készülék a Krémmániáról

A szoknyás szezon kezdete egyet jelent a lázasan kozmetikában igyekvők táborának megugrásával: indul a szőrtelenítési szezon! Hacsak nem áldott meg mindet a természet extrán kevés és világos szőrzettel, vagy nem álltunk be Paris Jackson antigyantaligájába, a szőrtelenítés sanszos, hogy valódi véget nem érő macerát jelent.

 

Az otthoni szőrtelenítőgépek csúcsát jelenleg az IPL szőreltávolítók jelentik, vagyis a gyengéd fényimpulzusokkal dolgozó, a szőrszál gyökerüknél “támadó” gépek, amelyek hatására a szőr természetes módon kihullik, ráadásul újranövekedésüket is gátolják. A felszerelés nem olcsó, típustól függetlenül 100 ezer forint felett kezdődnek minden márkánál, ráadásul több dologra is érdemes odafigyelni, ha valaki így szeretné szőrteleníteni magát:

– Ez sem végleges megoldást nyújt a szőrbajokra, addig hat, amíg rendszeresen használjuk, ha több időt kihagyunk, visszanőnek a szőrszálak, bár a visszajelzések alapján gyengébben, mint korábban.

– Az anyajegyekkel óvatosan kell bánni, ha valakinek sok van, nem érdemes kísérletezgetnie, a villanó fény ugyanis irritálja azokat. A használók között volt, aki emiatt fehér szemceruzával fedte le anyajegyeit, de jobb inkább az érintett pöttyök környékét kikerülni.

– Világos szőke, ősz és vörös szőrszálakon nem, vagy csak jóval kisebb mértékben hatásosak ezek a gépek, mint ahogyan sötét bőrre sem igazán alkalmasak – ergo, kell a kontraszt.

– Két használat között borotválni érdemes, hogy a következő alkalomnál újra növekedésben lévő szőrszálakat találjon a gép és ne csak azok hűlt helyét.

– Használata után mindenképp hidratáljuk, nyugtassuk a kezelt bőrt és használjunk fényvédőt – de tényleg!

– Szőrtelenítés után legalább egy napig ne használjunk dezodort, parfümöt az érintett bőrfelületen.

– Érdemes utánanézni, hogy a kiszemelt készülék esetén mennyi villanásszámot ígérnek és mekkora a fej felülete, amely kibocsátja azt. Ez utóbbi minél nagyobb, nyilván annál nagyobb területen dolgozik egyszerre, amitől nem csak gyorsabban végzünk, de kevesebb villanásszám is elegendő. Az ígért lámpavillanás számot ha elérjük, a készüléket elhasználtuk, hiába működne, ereje már nem lesz. Arra, hogy ez hány használat után következhet be, segítségünkre lehet ez az ausztrál oldal, ahol az E-One márkával kapcsolatban számolgattak. Az ő gépük feje 6 cm2-es, azzal a teljes kar és láb szőrtelenítés kb 1260 villantást használ fel.

 

A technológia előnye, hogy megússzuk a benőtt szőrszálakat és piros, gyulladt szőrtüszők sem maradnak nyomában. Az ajánlás szerint nem csak karon és lábon, de arcon, hónaljnál, hason és bikinivonalon is alkalmazhatók – bár személyes félelmem alapján a nyirokcsomókban gazdag helyeket elkerülném vele, mint ahogyan a méhem környékét is. Használatuk gyors, pár perc alatt meg van egy láb, a hónaljnak elég egy is, szóval nem kell hosszú ideig lőni magunkat a fénysugarakkal.

És akkor jöjjenek a toplistás IPL kedvencek a Krémmániáról:

Philips Lumea IPL Szőreltávolító Rendszer

Átlagos pontszám: 4,8

A legtöbb vélemény a Philips gépére érkezett, a 4,8-as pontérték pedig a legmegalapozottabb pozitív ajánlás is egyben. Két alaptípusa van, az olcsóbb, vezetékes Advanced, valamint a Prestige, amit ajánlója alapján több bőrszínen és szőrszálon használhatunk, többféle fej tartozik hozzá a különböző testfelületekre és segítségünkre van abban is, hogy az 5 fokozat közül (ami az Advanced-nál is meg van) melyik a számunkra legmegfelelőbb. A visszajelzések tehát pozitívak vele kapcsolatban, 1-2 használat után is látszik már az eredmény és a szőrszálak java részétől valóban megszabadították használóikat. Kéthetente javasolt használni őket, vagyis egy hónap múlva jöhet az áttörés, majd az ígéretek szerint elég 4-6 hetente átvillantani a kívánt területeket. Közben pedig jóval kevesebb gondunk lesz azzal, hogy a maradék szőrszálakat borotválgassuk.

Braun Silk-expert IPL Szőrtelenítő Gép

Átlagos pontszám: 5

Remek ajánlások jöttek rá, így bekerült a listánkba, de gyorsan hozzátennénk, eddig még csak ketten véleményezték a Braun készülékét, szóval hajrá csajok, írjatok nekünk! Számos hasznos okosságot tud a berendezés, például automatikusan felismeri bőrünk színét és hozzáigazítja a fény erősségét, így nem nekünk kell tippelgetni, állítgatni azt. Gyorsasága a leírás alapján a Philipshez hasonló, vagyis egy darab láb kábé nyolc percet igényel, így nagyjából fél óra alatt tetőtől talpig, akarom mondani bajusztól a lábujjszőrig megvagyunk. 3-4 használat után itt látványos eredményekről számoltak be, majd a visszajelzések alapján valóban elegendő alkalomszerűen ismételni az otthoni kezelést.

Deess IPL Szőrtelenítő Gép

Átlagos pontszám: 4,22

A Deess gépére is több vélemény érkezett már, köztük olyanoktól, akik már hosszabb ideje óta használják a gépet. Az induló kéthetes ismétlések az ígéretek szerint pár alkalom, vagy 2-3 hónap után már látványos eredményt adnak és ezt követően elég alkalomszerűen elővenni pár havonta. Árban ő is a 100 ezer+-os csapatban van, villanásszámban az előző típusokhoz hasonlóan magas, 300 ezres garantált mennyiséget ígér, 3 cm2-es villanóablaka méretben megegyezik a Braunéval, de kisebb, mint a Philips-é, ami 4 cm2.