Krémmánia magazin

Toplistás lábápolók a Krémmániáról

Május révén itt az ideje, hogy sorra vegyük, milyen lábápolók közül érdemes szemezgetnünk, hogy a papucsos időszakra végérvényesen leszámoljunk a kirepedezett sarkakkal, bőrkeménykedésekkel. Hiszen annál cikibb nincs, mint egy csinos ruhában, magassarkú szandálban tipegni, miközben sarkunkon a bőrt egy rinocérosz is megirigyelné.

Lábápoló krémek

Nézzük először a lábkrémeket, belőlük tényleg nem árt egyet bekészíteni, hogy a házi pedikűrözés után legyen mivel hidratálni, puhítani talpacskáinkat, vagy esténként jó alaposan átkrémezni őket. Jó hír, hogy ebben a kategóriában – és egyébként a többiben is – a pénztárcabarát verziók hasítanak, így nem kell aggódni, az ápolt láb nem pénz kérdése.

1. Oriflame Feet Up Sarokápoló Krém

Az első helyet az Oriflame ápolója foglalja el, az ezüst színű tubus tartalma 4,66-os értékelésével igazán remekül teszi a dolgát. Fő hatóanyaga az Urea, a Glycerin és a glicerin észter, melyek mind a bőr puhításán dolgoznak, de rajtuk kívül is még egy sor emollienst tartalmaz a készítmény. A száraz sarkakat is rendbe teszi, rendszeres használatával finom puhává varázsolja a bőrt. Reszelés, pedikűrözés után, valamint éjszakára zoknis dunszthoz is érdemes használni.

2. Balea Ureás Lábápoló Krém

Második helyes a Balea készítménye, ami az Urea erejével megy neki a bőrkeménykedéseknek. Teszi ezt olyan jól, hogy 172 vélemény után is 4,54-es értékelésen áll. A tapasztalatok alapján rendszeres használatával drágább versenytársaira is ráver, a legjobb hatást pedig úgy érhetjük el vele, ha este jó alaposan bekenjük vele lábfejünket, majd éjszakára zoknit húzunk.

3. Bano Doktor Sarokbalzsam

A retro kenőcsöket idéző kiszerelésű termék is bejövős lehet, a vélemények alapján már pár alkalom után látható, érezhető volt ápoló hatása. Lanolinnal, paraffinnal, glicerinnel és méhviasszal támad a kemény bőrfelületekre, állaga zsíros, kenőcsös, de kicsi masszírozással szépen bedolgozható a bőrbe. Az illatától nem vesztek meg használói, de hatása kárpótolta őket mindezért.

Lábspray

Jó időben (bár rosszban is), a lábszag ellen sem árt, ha teszünk valamit, ebben pedig a különböző lábspray-k nyújthatnak hathatós segítséget.

1. Oriflame Feet Up Élénkítő Lábspray

Ebben a kategóriában is az Oriflame vitte el a pálmát, 4,92-es értékelése alapján nem igazán tudunk ezzel a lábspray-vel mellényúlni. Kiszerelése közepes, akár még a táskánkba is elférhet, ha magunkkal akarjuk vinni. Nagyon jó a fújófeje, az elporlasztott ápolószer szépen eloszlik és gyorsan felszívódik (az alkohol meg elillan), így nem kell sokat várni a zokni vagy szandál felhúzásával. Csökkenti az izzadás mértékét, a cipőbe is fújhatjuk, a visszajelzések alapján elveszi a lábszagot a zárt lábbelikből is.

2. Balea Lábápoló Spray Teafaolajjal és Octopiroxszal

Teafaolajat tartalmazó lábspray, amely a lábszaggal szemben veszi fel a harcot (azzal nagyon jól), magával a lábizzadással azonban nem csinál semmit. Igaz, ezt nem is ígéri. Fő ereje tehát a különböző illatanyagokban van és amik valóban sikeresen fedik el a kellemetlen szagokat. Akár a cipőnkbe is fújhatunk belőle.

3. Avon Foot Works Dezodoráló Láb- és Cipőspray

Dobogós lett még az Avon készítménye is, aminél értékelendő, hogy nem hajtógázos kiszerelésű. Amúgy ez is egy alkoholos-illatanyagos lábspray, mint a többi, tehát a szagokat elűzi, így friss érzetet is nyújt a lábaknak. Táskabarát kiszerelésű, pár spriccentés pedig elég belőle, így egész sokáig kitart. Az ajánlás szerint ezt is fújhatjuk a cipőnkbe is, nem csak a lábainkra.

Lábfürdő

Igaz, a szódabikarbóna igazi csodaszer, ha a lábszag elűzéséről van szó: langyos vízbe szórva remekül elveszi a kellemetlen lábszagot, egy csapott mokkáskanálnyi mennyiség pedig a cipőnkből is likvidálja a bűzt. Mégis, néhanapján jól esik, ha egy kellemes, illatos lábfürdőt veszünk. Ehhez úgy tűnik a Krémmánia olvasóközönsége a DM különböző típusait favorizálja, a TOP3 legjobb értékelésű termék mind az ő kínálatukból került ki:

1. Balea Fussbad Vital Lábfürdősó

4,8-as átlaggal a legjobbnak számító termék a bőrkeménykedés ellen is hat és frissíti dezodorálja a lábakat. 450 grammos kiszerelése méretes, ráadásul egy kis kupaknyi elég belőle, így kiadós mennyiségről van szó. Illata kellemes, a visszajelzések alapján pedig tökéletesen teljesít mindent, az ígéretekből.

2. Balea Intenzív Lábfürdető Tej

Makadámiadió és mandulaolaj tartalmú, valóban tejszerű készítmény, aminek legnagyobb hátránya, hogy viszonylag kicsi a kiszerelése. Ettől függetlenül zömmel pozitív visszajelzések érkeztek róla, átlagosan 4,5-ös értékelésű. Szépen puhította, illatosította a lábakat, persze egy megfelelő lábkrém használata ezt követően is javasolt.

3. Balea Lovely Lábfürdető Kristályok

A tasakos kiszerelésű fürdősó egy alkalomra elegendő mennyiséget tartalmaz, igaz többen írták, hogy kétszeri használatra is tökéletesen elég volt a 40 grammos mennyiség. 4,43-as értékelésű, kellemes illatú, puhítja a lábat is, de meg kell jegyezni, azért itt a főhatóanyagok nem épp a bőrbarát ligából kerültek ki. Igaz, nem az arcunkat áztatjuk benne, de a parfüm és illatanyag, mint első körös összetevők nem sokat dobnak lábunk ápoltságán, ennyi erővel parfümöt is fújhatunk rá. Aloe verával, allantoinnal, jojoba olajjal és szezámolajjal kényezteti a bőrt leírása szerint, de mindegyik összetevő inkább csak az INCI középmezőnyében található. Ettől függetlenül a nagy többség szereti.