Krémmánia magazin

Napfényes illatcsokor – parfümújdonságok nyárra

Pompázatos napsütéssel léptünk a májusba, így igazi mininyári hangulat lett úrrá rajtunk. Ennek örömére összegyűjtöttük, milyen illatújdonságok illenek kis-június hangulatához, amelyek aztán a valódi nyárba is elkísérhetnek minket. Hiszen az igazi kánikula csak most jön, nem árt, ha felkészítjük magunkat néhány hőségbarát, frissítő illatpermettel.

Betty Barclay – Pure Pastel Rose & Peach

A Betty Barclay idén két új Pure Pastel illattal jelentkezett, a Peach és Rose parfümök két egymást jól kiegészítő kompozícióban teremtik meg a tökéletes nyár eleji hangulatot. Nevükben hordozzák lényegüket: a Pure Pastel Peach parfüm finom kompozíciójában a gyümölcsösen édes baracké a főszerep. A fejjegyben a passiógyümölcs és a grépfrút élénkséget és exotikumot hoznak, majd a szívjegyben a barackot nemes virágok egészítik ki: az ibolya, a jázmin és a frangipani. Az alapjegyben a vanília, a kasmírfa és a tonkabab finom lezárást adnak az alkotásnak.

A Pure Pastel Rose a lágy rózsaillat köré építi kompozícióját: a fejjegy a tavaszi orgona, az édes-virágos ibolya és a frissítő gyömbér kombinációjával indít, majd érkezik a rózsa, a bazsarózsával együtt a szívjegyben, melyeknek stílusos kiegészítője a vízinövények illata. Az alapjegyben a pacsuli, a cédrus- és a szantálfa krémesen lágy alapot teremtenek, mely kihangsúlyozza a modern nőiességet.

Betty Barclay – Beautiful Eden

 

 

Az illatmárka a pastel parfümök mellett egy másik illatújdonsággal is előrukkolt, amely az őszinte és romantikus nőket szólítja meg. Már a csomagolása is elbűvölő, a dobozán a pasztell virágok tűzijátékra emlékeztetnek, míg magának az üvegcsének a formáját is virágszirmok alakja ihlette. Pezsdítő, gyümölcsös fejjeggyel indít, mely pozitív hangulatot ébreszt, majd a szívjegyben a zsenge virágos jegyek elvarázsolt kertre emlékeztetnek, és romantikus illatélményt teremtenek. A kompozíciót krémesen lágy, női akkordok kerekítik le.

Guerlain – Météorites Le Parfum

Guerlain Météorites Le Parfum

Már külön is írtunk a Guerlain nagy dobásáról, ikonikus púdergyöngyei ihlette parfümjéről. Egy nyári parfümajánlóban azonban benn a helye, hiszen igazi nyári illatról van szó, amelynek fejjegye a bergamott, alma és zöld illatjegyek, szívjegye a rózsa és a viola, alapjegye pedig a fehér pézsma és fás jegyek.

Tous – Oh! The Origin

Lágy és nőies, virágos illat, amelynek fejjegyében a rózsabors mellett a tangerin, citrom és fekete ribizli frissítően fanyar illatjegyei nyitnak. Őket követi az illat kibontakozásakor a a púderes eleganciát adó orris gyökér és rózsa illatjegye, végül a pézsma, a tonkabab, a vanília és az ambrox kvartettje zárja a kompozíciót.

Valentino Noir Absolu Oud Essence & Musk Essence

Mindkét illatújdonságot úgy alakították ki, hogy azokat nők és férfiak is szívesen viseljék, sőt, kettő kombinációja is kipróbálásra érdemes elegyet alkothat bőrünkön, ha szeretjük rétegezni a különböző illatokat. Az Oud Essence illatjegyei a nevében is szereplő oud mellett a bőr, szantálfa, cédrus, sáfrány és mirtusz, míg a Musk Essence esetén virágos pézsmás kompozícióról beszélhetünk: aldehidek, heliotrope, rózsa, narancsvirág, fás jegyek és tonkabab  került a parfümbe.

Chanel – Les Eaux De Chanel

Három limitált kiadású Eau de Toilette illattal köszönti a nyarat a Chanel: a Paris-Deauville aromás citrusos illatú, amit a normandiai partok ihlettek és amelyben a bazsalikom és a szicíliai narancs keveredése frissítő kompozíciót eredményez. A Paris-Biarritz a baszk partok felé kalauzol bennünket, amelyet Coco Chanel is örömmel látogatott. A citrusos, narancsos illatjegyekhez itt a gyöngyvirág lágysága keveredik. A Paris-Venise friss, orientális illat, amelyet Velence inspirált. Púderes, aromás illat, amelyben vanília és fás jegyek érezhetők, a fény és sötétség kontrasztját azonban jól visszaadja, hogy melléjük lágyabb, virágos jegyek is kerültek a szívjegybe, míg a nyitányt citrusos illatjegyek keveredése adja.

YSL – Mon Paris EdT

A Mon Paris parfüm könnyedebb, légiesebb változata jelent meg az Eau de Toilette képében, amelynek fejjegyébe bergamott,földi szeder, málna és rózsabors kerültek, szívjegyét pedig a maszlag, a fehér pünkösdi rózsa, az arab jázmin és a narancsvirág alkotják. Az illatkreációt a pacsuli, a szintetikus kasmír, az ambrox és a fehér pézsma illatjegyek zárják le az alapjegyben.

Replay – Signature Secret

 

Virágos-gyümölcsös illat, amelynek fejjegye a bergamot, a keserű narancs és a körte, amelyek mellé a szívjegyben frézia, narancsvirág és arab jázmin keveredik. Az alapjegyeket a kasmírfa, a vanília és a fehér pézsma triója alkotja.

Paco Rabanne – Lady Million Lucky

Kirobbanó málna illattal nyit a Lady Million új illatvariánsa, igazán élvezetes ínyencséget jelentve a parfüm kedvelőinek. Az érzéki szantálfa még tovább feszegeti a határokat, euforikus alkímiát alkotva, hogy a szerencse legyen az új szenvedélyünk.

s.Oliver FEELS LIKE SUMMER

Nyári fuvallatra emlékeztető fejjeggyel indít az új s.Oliver parfüm: a grépfrút, a citrom és a bergamott felfrissítik az érzékeket, majd a szívjegyben virágos, nőies illatjegyek várnak ránk. Az alapjegyben a karakteres aromák finoman lecsillapodnak, hogy az egész egy nyáriasan könnyed kompozíciót alkosson, mely ugyanakkor varázslatosan nőies is.

Gucci – Bloom Acqua di Fiori

Gucci új illata a barátságot, a barátnők közti őszinte, igaz kapcsolatot ünnepli. Alessandro Michele új illata Alberto Morillas mester parfümőr kreációja, aki az eredeti illat meghatározó jegyei mellé friss, finoman zöld illatvilágú jegyeket társított.

Marc Jacobs – Daisy Love

Az új Daisy illat arca Kaia Gerber, maga a parfüm pedig a testvériség és a barátság szépségét ünnepli. A Daisy Love sugárzó virágillattal és ragyogó gourmand fordulatokkal tölti meg a levegőt, melyek örömteli nyári képet vetítenek elénk. A parfüm a kristályosított törpemálna édeskés illatával indít,amely mellé a szívjegybe napfényes, krémes százszorszép és kasmír pézsma keveredik, végül az alapjegyben fás illat érezhető.

4711 – Remix Cologne Edition 2018

A 2018-as évben új illatsorozatot indít útjára a 4711, a kölnivíz hét fő tartalmi elemének mindegyikét limitált megjelenésben „remixeli”. Az első a narancs, amelyet modern módon, az édestől a gyümölcsösön át, a pezsdítőtől egészen a fűszeres-fanyarig jelenítenek meg. Friss, bátor és meglepő kompozíció, amelynek nap-, energia- és tiszta életöröm illata van. Fejjegyei a bergamot, a citrom és a tea-összhang, szívjegye a neroli, a keserű narancs és encián, alapjegye pedig a cédrusolaj, a kasmírfa, valamint a mósusz.