Krémmánia magazin

Megérkeztek a The Ordinary fényvédői, mutatjuk, mit tudnak

Még májusban adták hírül, hogy a The Ordinary termékkínálata fényvédőkkel fog bővülni. Igaz, megjelenésüket még arra a hónapra ígérték, végül csak ideértek. Lássuk, megérte-e várni rájuk.

Az öt fényvédőből jelenleg még csak kettő rendelhető, egy SPF15 és egy magasabb, SPF30-as típus, a beharangozotthoz képest némileg más formulával, de ez úgy tűnik, inkább jót jelent.

Mindkét változat esetén korábban nevükben is jelölték, hogy természetes hidratáló elemeket (NMF) fognak tartalmazni, felhívva a figyelmet hidratáló hatásukra, amik helyett végül az antioxidánsok jelenlétét emelték ki a végleges változatban.

Mineral UV Filters SPF 30 with Antioxidants

Kiszerelés: 50 ml

Tisztán fizikai fényvédő, ami hatását Zinc Oxide és Titanium Dioxide tartalmának köszönheti, amely mellett valóban számos antioxidáns összetevőt is találhatunk: édesvízi algakivonatot, Astaxanthin-t, ami egy ígéretes, egyes kutatások szerint az E-vitaminnál jóval erőteljesebb antioxidáns, és ausztrál tasmán hegyi bors virágának és levelének a kivonatát is, ami csökkenti az UV sugárzás által kiváltott bőrvörösség megjelenését is, így egy fényvédőben határozottan jó helyen van. E-vitamin Tocopherol formájában került bele, amely mellé még Arginine és Alanine is járult, amely aminosavaknak szintén antioxidáns hatást tulajdonítanak.

Hidratáló összetevőkből is egész sorozatot pakoltak a készítménybe, így hiába maradt le a nevéből az NMF, azért a több mint tíz különböző hidratáló elem mégiscsak jót jelent, pláne, hogy például Sodium Hyaluronate is van közöttük, ami maga is NMF-nek számít.

Bőrpuhító emollienseket is találhatunk a combos összetevőlistában, többek között linolsavat, olajsavat és sztearinsavat. Bőrtípus tekintetében a készítményt mindenki használhatja, olyannyira, hogy gyermekek esetén fél éves kort jelöltek meg, amely felett orvosi konzultáció nélkül is alkalmazható a fényvédő.

Mineral UV Filters SPF 15 with Antioxidants

Kiszerelés: 50 ml

Az SPF15-ös fényvédő összetevői zavarba ejtően azonosak SPF30-as társáéval, mindössze annyi különbség van, hogy a Zinc Oxide és Titanium Dioxide után következő pár összetevő más arányban képviseli magát, sorrendben ugyanis másként következnek az INCI-ben, így leginkább eltérés a fényvédő összetevők mennyiségében lehet, hiszen ez csak a felét tudja társa hatékonyságában.

Árban pedig 1 euró sincs köztük, így ezen a ponton egy picit megkérdőjelezhető az értelme is, hiszen mint tudjuk, az SPF30-as érték javasolt minimum a fényvédők esetén, pláne, ha azt nézzük, mennyi lenne az ideálisan felvitt mennyiség belőlük. Ettől még ez a kistestvér egy jó kis összetevőkkel bíró változat, ami borongós téli napokon, vagy ha valóban keveset tartózkodunk szabadtéren, jó szolgálatot is tehet.

Az ígéretek szerint a következő fényvédőjük a Invisible UV Filters SPF 35 with Antioxidants lesz, amivel ugyan a nyár nagy részéről már biztosan lecsúszunk, de előttünk az egész ősz és tél, fényvédő pedig akkor is kell.

Arról, hogy fizikai fényvédők lévén az újdonságok mennyire hagynak fehér réteget a bőrön, illetve milyen érzés őket viselni, nyilván még nincsenek tapasztalatok, a Krémmániára azonban már mindkét fényvédő felkerült, így izgatottan várjuk Tőletek az első véleményeket, tapasztalatokat. (A cikkben kattintsatok a termékek neveire, hogy elérjétek adatlapjukat.)