Krémmánia magazin

5+1 SPF tuningolt permet hajra és fejbőrre

Betáraztunk megfelelő, arcra való fényvédőből, tudjuk, mit kenünk testünkre a vízparton. Remek. Akkor most ideje sorra venni azt is, mivel óvjuk a hajas fejbőrt és magát a frizuránkat a káros napsugárzás ellen. Ha ritkább a hajunk, vagy szimplán csak egy kicsiny, de annál könnyebben leégő választék húzódik benne, vétek lenne megfeledkezni fényvédelmükről.

Mivel a naptejek bedörzsölése, mint megoldás, leginkább csak akkor játszik, ha a haj-kilátszó fejbőr aránya az utóbbi felé hajlik, jobban tesszük, ha egy fényvédős hajpermetet szerzünk be erre a célra. Az ígéretek szerint ezek nem ragadnak, nem lesz zsíros hatású a hajunk, miközben védik fejbőrünket és frizuránkat.

Átnézve a különböző márkák kínálatát, mutatjuk, melyek jelenleg a széles körben ajánlott és kedvelt termékek a témában – pro és kontra.

Coola Organic Scalp & Hair Mist SPF 30

Coola Organic Scalp & Hair Mist SPF 30

Minden, a témával foglalkozó cikk felsorolásában megtalálhatjuk az amerikai Coola fejbőr és hajpermetét, amely az ígéretek szerint épp oly öko-tudatosan előállított készítmény, mint a márka többi terméke. Ettől függetlenül azért egy kis Alcohol Denat. csurrant cseppent bele, de kétségtelen, hogy tartalmaz bőrnyugtató Gotu Kola kivonatot, hidratáló algakivonatot, Panthenolt, bergamottolajat és afrikai olajpálmából kivont természetes, növényi olajat is. Fényvédő képességéről négyféle célzott összetevő gondoskodik.

Nioxin Scalp & Hair Treatment SPF15 Sunscreen System 2

Nioxin Scalp & Hair Treatment SPF15 Sunscreen System 2

Fodrászatokban vagy online tudjuk beszerezni a Nioxin fényvédős termékét, amiben kétféle kémiai fényvédő is található, valamint némi hidratáló összetevőt és zöld tea kivonatot is tartalmaz, de kétségtelen, hogy jó pár kevésbé szexi összetevő is megbújik az INCI-ben. Parabének, borsmenta olaj, menta, parfüm és egy kis alkohol is helyet kapott. Igaz, nem az arcunkra fújjuk a készítményt, ez alapján mégis, inkább azoknak ajánljuk, akiknek fejbőre nem érzékeny.

Olivaloe SPF5 Napvédő Hajtápláló Krém

Olivaloe SPF5 Napvédő Hajtápláló Krém

100% természetes összetevőket tartalmazó hajpermet, mely SPF5-ös fényvédő képességét olívaolaj, aloe vera, piros szőlő és mexikói jicama kivonatoknak köszönheti, amelyek mellé került még a készítménybe egy kis bőrnyugtató, hidratáló panthenol is. Bátran fújhatjuk nem csak a hajra, de a hajas fejbőrre is, miután azonban fényvédő ereje kicsi, a rendszeres újrafújás kiemelten ajánlott, pláne fürdőzések után.

Banana Boat® Sport Quik Dri Scalp Spray Sunscreen

Banana Boat® Sport Quik Dri Scalp Spray Sunscreen

Online beszerezhető az amerikai márka célzott fényvédője, mely vízálló formulájú és egészen magas, SPF30-as fényvédelemmel bír. UVA és UVB sugarak ellen is véd három különböző, célzott összetevőjének köszönhetően. Tartalmaz némi A-, C- és E-vitamint is, a netes visszajelzések alapján alkalmazható festett hajra és a tapasztalatok szerint gyorsan felszívódik, a haj nem lesz tőle ragacsos.

Clarins Spray Solaire Sun Care Oil Spray SPF30

Clarins Spray Solaire Sun Care Oil Spray SPF30

A Clarins pumpás fényvédője abszolút univerzális, testre, hajra, hajas fejbőrre egyaránt használhatjuk. Nagy pozitívum, hiszen nem kell két különböző terméket megvásárolni, ezt az egyet fújkálhatjuk magunkra tetőtől talpig, SPF védelme pedig nem is rossz. Van azonban hátránya is, jelesül, hogy már az INCI 2. helyén ott csücsül az alkohol és bár emolliensek, E-vitamin, aloe vera kivonat és napraforgóolaj is került bele, nem hiányoznak az illatanyagok sem. Érzéseink így hát vegyesek, akár csak az összetevők.

Vita Liberata Passion Flower & Argan Dry Oil Broad Spectrum SPF 50

Vita Liberata Passion Flower & Argan Dry Oil Broad Spectrum SPF 50

A professzionális önbarnítóiról ismert márka ugyan itthon kevésbé forog közkézen, azért érdemes belistázni fejbőrre és hajra is alkalmazható fényvédőjüket, hiszen a kategóriában kimagaslóan magas, SPF50-es értékkel bír. Négy különböző fényvédő összetevő került bele, ami pedig jó hír, hogy az INCI többi része is szépen néz ki: bőrpuhító édes mandula olajat, bőrvédő észak amerikai golgota virág magolajat, argán olajat és némi szilikont rejt csak a pumpás kiszerelés.