Krémmánia magazin

Az üveghaj a legújabb frizuratrend, amire a sztárok is rákaptak

Azt gondolhatnánk, a glass hair, vagyis üveghaj valami újabb k-beauty őrület a glass skin porcelánszépségű trendje után, de valójában több köze van Vidal Sassoonhoz és a ’60-as évekhez. A geometrikus bubi atyjának éles, precíz vágásokkal kialakított hajviseletei ugyanis visszatértek idén nyáron (hmmm, eltűntek valaha is?), a hírességek pedig egyre másra készíttetik el a trendhajat maguknak.

Olivia Culpo (@oliviaculpo) által megosztott bejegyzés,

Lényege, hogy a haj legyen szögegyenes, egyforma hosszúságúra vágott és élesen végződő, felülete pedig extrán ragyogó. Sok köze ugyan mindennek nincs a szezonok óta topon lévő természetes hatású frizurákhoz, és való igaz, hogy inkább az amerikai stílushoz passzol, mint a párizsi sikkhez, de ha a teljesen egyenes hajúak táborába tartozunk és némi frizurafrissítésre szorulunk a közelgő szezonváltás kapcsán, az “üveghajú lob” jó megoldás lehet.

Hailey Baldwin is glass hairt vágatott magának – Fotó: instagram.com/jennifer_yepez

Kim Kardashian a legfőbb élenjárója a trendnek még akkor is, ha esetében fenn áll a gyanú, hogy szimplán parókát húzott, de rajta kívül a Kardashian-klán más tagjai, valamint Lucy Hale és Jourdan Dunn is posztolt már magáról bubifrizkós fotót.

Kylie Jenner és Kim Kardashian üveghaj frizurával – Fotó: instagram.com/kimkardashian
Khloé és Kourtney Kardashian – Fotó: instagram.com/khloekardashian
Lucy Hale három trendet is megvillantott egyszerre: galss hair, zöld smink és extrém fülpiercing – Fotó: instagram.com/lucyhale

Ha ilyen frizurát szeretnénk, amellett, hogy beszerzünk valamilyen extra fény kölcsönző hajformázót, érdemes hajunk ápolására is gondot fordítani, hogy annak természetes fénye is érvényre tudjon jutni.

Bella Hadid is hódolt már párszor az üvegszerűen fénylő haj trendjének – Fotó: instagram.com/bellahadid
Jourdan Dunn szögegyenes bubi frizurával – Fotó: instagram.com/jourdandunn