Krémmánia magazin

A The Inkey List valóban versenytársa lehet a The Ordinary-nek? Összehasonlítottuk!

Új, pénztárcabarát szépségmárka jelent meg a piacon, ami az ígéretek szerint a The Ordinary-hoz hasonlóan nem sajnálja a hasznos, okosan válogatott összetevőket kozmetikumaiból, miközben igyekszik érthető leírást adni készítményei hatásmechanizmusáról.

A The Inkey List 15 bőrápolóval debütál a hónap végén, amik mind egy-egy hatásos összetevő köré építik fel képességeiket: C-vitaminos, retinolos, glikolsavas termékek feliratozását is láthatjuk a letisztult designt kapott tubusokon és flakonokon. Áruk valóban baráti, a legolcsóbb, Q10-es szérum 6 euró, a legdrágább retinolos pedig 12 euró.

Mutatjuk, melyek lehetnek valóban riválisai a The Ordinary-nek:

The INKEY List Vitamin C Serum 30ml VS. The Ordinary Vitamin C Suspension 30% In Silicone

A két termék összetevőiket illetően teljesen ugyanazok, mindkettő 30% tiszta aszkorbinsavat tartalmaz, némi szilikonba ágyazva. Ha az Ordinary terméke bejött, bátran kísérletezz ezzel is, a versenyt kettejük között leginkább az ár fogja eldönteni.

Ár: The Inkey List: 9,59 euró – The Ordinary: 6,50 euró

 

The INKEY List Caffeine Serum 15ml Vs. The Ordinary Caffeine Solution 5% + EGCG 30 ml

Mindkettő a koffeinre koncentrál címében, de van azért eltérés. Az Inkey szérumában az összetevőlista közepe felé üldögél a koffein, míg az Ordinary esetén a második pozícióból indul, mint írják, egész pontosan 5% az aránya – ez az Inkey széruma esetén nem pontosított. Került azonban az újdonságba mellette egy Matrixyl 3000 nevű hatóanyag komplex, aminek alkotóelemei lassítják a kollagén és elasztin lebomlását, így a bőr öregedése ellen nyújthat segítséget.

Az Inkey-nél azonban zavarba ejtő a felhívás, miszerint a szem közvetlen környékét kerüljük. Nyilván érdemes lehet az arc többi részét is megcélozni egy ilyen készítménnyel, de pont a szem alatti területet kihagyni… pici érthetetlen egy koffeines készítmény esetén.

Ár: The Inkey List: 10,79 euró – The Ordinary: 6,70 euró

The INKEY List Hyaluronic Acid Serum 30ml Vs. The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5

Mindkettő 2%-nyi tiszta hialuronsavval dolgozik, amely mellett mindkettőbe került még több más hidratáló összetevő is, az Inkey-be pedig ismét fellelhető a Matrixyl 3000, míg az Ordinary széruma a B5-vitamin hozzáadásával készült. Természetesen illatanyagmentes formulák, amelyek kiszerelése azonban nagyban eltérő, a Inkey műanyag (?) miniflakonját pattintós kupakkal látta el, az Ordinary pedig a nála megszokott pipettás üvegcsében forgalmazza a készítményt.

Ár: The Inkey List: 5,99 euró – The Ordinary: 6,80 euró

The INKEY List Retinol Serum 30ml Vs. The Ordinary Granactive Retinoid 2% in Squalane

A The Ordinary egyik sikerterméke, a retinolos szérum is kapott egy új versenytársat, ami a múlt évben differenciálódott TO szérumok közül úgy gondoljuk, a 2% új generációs retinoidot tartalmazóval lehet leginkább párban. Az Inkey (kiszerelése alapján úgy véljük, krémesebb állagú) széruma 1% stabilizált retinolt és 0.5% Granactive Retinoidot tartalmaz, amit Hydroxypinacolone Retinoate (HPR) néven keressetek az INCI-ben. 0.5% HPR hatása 0.5% retinolhoz hasonlítható, irritáló mellékhatás nélkül, ami nagyon ígéretes hatékonyság, nem véletlen, hogy az Ordinary széruma is vele dolgozik. Az Inkey-ben azonban megtalálható külön a retinol is a hatóanyagok között, valamint kerültek bele hidratáló összetevők is, amelyek az Ordinary hozzá képest jóval letisztultabb INCI-jéből hiányoznak.

Ár: The Inkey List: 11,99 euró – The Ordinary: 9,80 euró

A fentieken kívül még szerepel az újdonságok között kaolinos arcmaszk, 100% tisztaságú csipkebogyó olaj,glikolsavas tonik, kendermagolajos krém, tejsavas és kollagénes szérum és SPF 50 fényvédelemmel bíró cink oxidos krém is.

a2bfd6lvtlnrciuuoplgdxbzh47qylrewn5mfotafsxahkaeze3uxrc9s5pagfkhtotn4oo9y0duqpvagozxlu2ncy1a1oelkmxkhsmtusqzaqgioflf3bz6.jpgqtpbgmwpr561rbqnsuiyrbeq2xjqcpl7gi89g1t9tftvupnul4qpkgpj9s9furqrfurfplr4owmbpd9bybb72d2qnjbeq4llmfox
< >
The INKEY List Zinc Oxide Cream Moisturiser

Az új bőrápoló márka ennyiből is látszik, valóban érdekes, felfedezésre váró készítményekkel lép piacra, azt azonban mindenképp javasoljuk, hogy esetükben és nézzétek meg a pontos összetevőlistát, hogy tudjátok, mit is kaptok, mit is várhattok a pénzetekért.

Mi pedig várjuk majd a Krémmánián az első feltöltéseket és teszteket az újdonságokról! 🙂