Krémmánia magazin

PETA-listás lett a DOVE

Nagy esemény történt a cruelty free világban, ugyanis az egyik legismertebb kozmetikai márka, a Dove, felkerült a PETA Beauty Without Bunnies listájára. Az Unilever csoporthoz tartozó Dove jövő évtől használhatja a szervezet CF nyuszis logóját termékein, amelyek gyártása, fejlesztése során ezentúl nem végez kísérleteket, teszteket állatokon.

Az Unilever számára ráadásul ez csak az első lépés, a cég rövid távú tervei között szerepel, hogy minden kozmetikai márkája esetén teljesítse a CF minősítés kritériumait. Épp ezért hamarosan maga a cég is felkerül a PETA Working for Regulatory Change listájára, amelyen olyan vállalatok szerepelhetnek, amelyek kizárólag akkor végeznek kísérleteket állatokon, ha azt valamilyen konkrét törvényi szabályozás megköveteli tőlük. Ezeket az eljárásokat pedig átlátható módon, a PETA-val együttműködve fogja végezni, törekedve rá, hogy minél előbb állatkísérletet nem igénylő eljárásokkal helyettesítse.

A hír szuper, az irány remek, mi pedig reméljük, minél előbb sikerül a cégcsoportnak elérnie a 100% cruelty free státuszt.