Krémmánia magazin

Elégedettség a köbön – Öt csillaggal indított az INGLOT

Tavasszal érkezett Magyarországra az INGLOT, szinte egy időben a Jennifer Lopezzel közös sminkkollekciójuk megjelenésével. Az elmúlt fél év úgy tűnik, elegendő volt rá, hogy jó páran kipróbáljátok a márka termékeit és persze értékeljétek is azokat a Krémmánián.

A jelek szerint akit elcsábítottak a színek és finisek, nem bánták meg a döntést: szinte kivétel nélkül 5 csillagos értékeléseket kaptak eddig a márka sminkcuccai, ezért úgy döntöttünk, picit részletesebben is bemutatjuk őket.

Fotó: INGLOT

SMINKEK SZEMRE

A választékot tekintve a teljes szortiment megtalálható náluk, szem-, száj- és arcsminkek, valamint sminkecsetek és más kiegészítők is elérhetőek. A legtöbb visszajelzés eddig a szemhéjpúderekre érkezett, amiket mono és Freedom System kiszerelésben érhetünk el – ez utóbbi a márka “rakd össze magad palettája”, az üres, több méretben elérhető tokokba mi válogathatjuk ki, milyen színeket és terméktípusokat akarunk beletenni.

A púderkorongok egészen nagy méretűek, rengeteg árnyalatban és finisben elérhetőek, a visszajelzések szerint pedig tartósak,  jól pigmentáltak és remekül építhetőek. Nem lesz foltos az eredmény még akkor sem, ha nem vagyunk vérprofi sminkesek. Értékelése: 4,75-ön áll.

inglot szemhejpuder2inglot szemhejpuder1
< >
A színek kicsiny töredéke - INGLOT szemhéjpúderek

A szemfestékek között megtaláljuk még az INGLOT Pure Pigment szemhéjpúdert, ami 4,89-es érdemelt ki és olyanokat írtatok róla, mint “Iszonyatosan tömény, magasfényű, profi módon használhatóak az INGLOT pigmentjei, nem is nagyon láttam még máshol ekkora szikrázást, pedig szinte az összes professzionális pigmenthez volt szerencsém.” vagy, hogy több árnyalat is “sokoldalúan használható highlighterként, valamint színtelen “rúzs bázissal” szájfényként.”

INGLOT Pure Pigment szemhéjpúder

A zselés szemhéjtus, a szempillaspirálok és a szemöldökformázó gél szereplése is hasonlóan parádés, a linkek alatt találjátok a “A legjobb géles tus a világon.” és az ehhez hasonló véleményezéseket, így bár árban nem sokkal maradnak el a M.A.C-től az INGLOT portékái, úgy tűnik, simán megéri próbát tenni velük.

SMINKEK SZÁJRA

A szájsminkek terén három ajakszínezőre érkeztek értékelések, csupa ötcsillagos örömködés. A legtöbb az INGLOT HD Lip Tint Matte folyékony rúzs kapta, ami húsz árnyalatban érhető el és olyanokat írtatok róla, mint “Szuper könnyű az ajkakon, száradás után semmilyen nyomot nem hagy, mégsincs száraz érzése”, vagy “Könnyű, légies, nem szárítja az ajkakat. Lehetetlen elkenni, elmaszatolni.”

INGLOT HD Lip Tint Matte folyékony rúzs

Az INGLOT rúzsa is rengeteg árnyalatban érhető el, érdemes előre átgondolni, milyen színt és finist is keresünk, különben simán elveszünk a bőség zavarában. A klasszikus lipstick forma mellett megtaláljuk még az Inglot Slim Gel Ajakrúzst is, ami könnyen felvihető, nem szárítja az ajkakat, a géles-krémes jellege pedig kellemes érzetet nyújt, bár tartósságban a normál rúzsoknál gyengébben szerepelnek.

inglot-slim-gel-ajakruzss9-300-300inglot-ajakruzss9-300-300
< >
INGLOT Slim Gel Ajakrúzs

A csomagolása egyébként a rúzsoknak élőben is nagyon ízléses és igényes, olyan, amit bárhol elővehetünk a táskánkból, tuti, hogy lopva ránéznek majd, mit is használunk.

SMINKEK ARCRA

Az arcsminkek közül most az INGLOT HD Perfect Coverup alapozót és az Arcpirosítót emelnénk ki, ugyanis eddig mindkettő színötösre teljesített. Az alapozó pumpás kiszerelésű, ami az egyik visszajelzés alapján valóban úgy lett kitalálva, hogy az utolsó cseppig felhasználható legyen a készítmény. A márka webshopjában jelenleg tíz árnyalat érhető el, fedése szép, egyenletes, az összetevők alapján pedig sok okunk nincs az aggodalomra. Igaz, parfümöt tartalmaz, ettől még pattanásra hajlamos bőrre is megfelelő lehet, az egyetlen enyhén komedogén összetevője ugyanis a Tocopherol, vagyis a tiszta E-vitamin, ami az egyik legjobb antioxidáns, szóval nem olyan rossz, hogy van benne.

A pirosítókból a mágneses tokokba bepattintható és mono kiszerelésű is megtalálható, mindegyik rengeteg, jól pigmentált színárnyalatban. A vélemények alapján “nagyon pigmentált, iszonyat kevés szükséges belőle, inkább többször kevesebb elven kell felvinni” és “szerencsére ezek egyáltalán nem olyanok, mint a Nars Orgasm csillámai, hanem szépséges ragyogást, kiemelést adnak a bőrnek.”

inglot-hd-perfect-coverup-alapozos-300-300inglot-freedom-system-arcpirosito1s-300-300inglot-basic-arcpirosito1s-300-300
< >
INGLOT HD Perfect Coverup alapozó

INGLOT x JENNIFER LOPEZ

Végül jöjjenek a JLO sminkek, vagyis a Jennifer Lopezzel közösen tervezett sminkkollekció. Komplett sminkkészlet állítható össze a kollekció termékeiből, műszempillától a szemfestéken át a rúzsokig széles a választék. A színek tekintetében is igazán JLO-s lett a kollekció, a rúzsok és folyékony rúzsok zömmel nude színek, igaz mindkét típusban találhatunk egy-egy vöröset is (Vamos és Besame). Minőségben, tartósságban ugyanazok a pozitívumok elmondhatók róluk is, mint az INGLOT többi szájsminkjéről: szépen fedő, tartós színek, szárító hatás nélkül, a csomagolásuk pedig még impozánsabb, mint az alap kollekcióé. A matt fekete tokokat rózsaarany részek díszítik, minőségi és igényes összképet alkotva.

lipstick-j201-hibiscus-300x300lipstick-j205-flor-300x300lipstick-j207-besame-300x300liquid-lipstick-j773-bellisima-300x300liquid-lipstick-j777-vamos-300x300lipglossy-lip-gloss-j223-goldilips-300x300
< >
INGLOT x Jennifer Lopez folyékony rúzs - Bellisima

Az INGLOT x Jennifer Lopez arcsminkeket (púderek, pirosítók, bronzosítók, highlighterek) ugyanúgy beválogathatjuk a Freedom System palettákba és persze érvényes ez a szemhéjpúderekre is, ez utóbbiak szürkés és különféle földszínekben, terrakottás árnyalatokban érhetőek el. A finis tekintetében matt, gyöngyházfényű és csillámokkal dúsított egyaránt megtalálhatók.

freedom-system-hd-highlighter-trio-j141-gold-dust-300x300freedom-system-face-blush-j121-blush-300x300jennifer-lopez-inglot-freedom-system-hd-sculpting-powder-j141-cocoa-6-300x300jennifer-lopez-inglot-freedom-system-hd-pressed-powder-j119-nude-5-300x300boogie-down-bronze-freedom-system-bronzing-powder-j213-soleil-300x300freedom-system-eye-shadow-pearl-j307-lilac-grey-300x300freedom-system-eye-shadow-pearl-j301-pink-satin-300x300freedom-system-eye-shadow-matte-j331-bordeaux-300x300freedom-system-eye-shadow-matte-j325-pitch-black-300x300freedom-system-eye-shadow-matte-j311-cafe-au-lait-300x300freedom-system-eye-shadow-ds-j337-pumpkin-300x300freedom-system-eye-shadow-ds-j329-taupe-300x300freedom-system-eye-shadow-ds-j321-rich-gold-300x300freedom-system-eye-shadow-ds-j313-honey-1-300x300freedom-system-eye-shadow-ds-j309-olive-300x300
< >
INGLOT x Jennifer Lopez Szemhéjpúder - Cafe au Lait