Krémmánia magazin

4 tévhit, amit gyorsan felejts el a gél lakkozással kapcsolatban (X)

A gél lakkozás már évek óta töretlen népszerűségnek örvend, hiszen a szépen elkészített manikűr, a lakkozás feldobja a megjelenést, önbizalmat ad viselőjének és heteken át tartós és szép marad. Ennek ellenére még most is sokan vannak, akik különböző okok miatt nem mernek kézápoló szakemberhez járni.

Rengeteg tévhit, illetve félelem tartja vissza a vendégeket attól, hogy szakemberrel készíttessék el körmeiket akár hosszú távra előre gondolkodva, akár csak egy-egy alkalomra. A körmös feladata, hogy kiválassza a vendég körmeinek legmegfelelőbb szolgáltatást, termékeket és szakszerűen el is készítse. Nem kell félni a gél lakkozástól, ha a szakember megfelelő és a termék amit használ, prémium minőségű és biztonságos.

Négy gyakori tévhittel kapcsolatban most megtudhatod, miért nem kell tartanod tőlük:

Tévhit #1 – Sérül a köröm a gél lakkozás során.

A köröm nem sérülhet sem a gél lakkozás előtt, sem közben és az eltávolítás során sem. Válassz olyan szakembert, aki oldható gél lakkal (például Shellac vagy ShellacLuxe) dolgozik, ezen gél lakkoknál az előkészítés során sem reszeli át a körmös a köröm felületét, illetve oldás előtt és után sem használ reszelőt az eltávolításnál. A Shellac és ShellacLuxe tökéletes megoldást nyújtanak erre, a Shellac akár 5 perc alatt, a ShellacLuxe pedig akár 1 perc alatt oldható.

Tévhit #2 – Az oldószer kiszárítja a körmöt és bőrt, amit utána nehéz újra helyrehozni.

Az aceton tartalmú termékek valamennyire szárítanak, azonban ha előtte és közben is megfelelő ápolást nyújtunk a bőrnek és a körömlemeznek, akkor maga az oldási folyamat után ugyanolyan ápolt és táplált lesz a bőr mint előtte. A Shellac oldószere, az OfflyFast, ami levegőre száradó körömlakkok lemosásához is tökéletes, makadámia dió olajat és E-vitamint tartalmaz, így miközben a lenőtt gél lakkot távolítja el a körömről táplálja a bőrt és a körömlemezt, így nem lesz száraz, nem fog töredezni. Fontos, hogy a körmös a szolgáltatás után használjon ápoló olajat, valamint te is használj SolarOil bőrápoló olajat, ami E-vitaminnal és különböző olajokkal ápolja bőrödet. A bőrápoló olajoknál nagyon fontos, hogy természetes olajokból tevődjenek össze. Kizárólag a SolarOil jojoba molekuláinak mérete alkalmas arra, hogy az E-vitamint a természetes körömlemez legmélyebb rétegeibe is eljuttassa, ezáltal a körmeid mindig ápoltak és tápláltak legyenek.

Tévhit #3 – A vendég mindenféle fertőzést, körömgombát elkaphat egy gél lakk szolgáltatás során.

Mivel a szakemberek számára a vendég a legfontosabb, ezért egy igényes, vendégközpontú szalonban nem fordulhat elő, hogy egyik vendég körméről a másikéra kerüljön bármi betegség. Különböző fertőzések, betegségek esetén a körmösnek mérlegelnie kell, figyelembe kell vennie a különböző kizáró és befolyásoló tényezőket. A gombás köröm kezelése nem a kézápoló szakember feladata, hanem az orvosé, így az anyagok, a manikűr elkészítése során használt eszközök nem érintkeznek fertőzött körömmel.

Figyelj arra, hogy a kézápoló minden eszközt fertőtlenítsen, mielőtt elkezdi a szolgáltatást. Otthon bátran használj CoolBlue kézfertőtlenítőt, és mindig moss kezet!

Tévhit #4 – Nagyon sok időt vesz igénybe a gél lakkozás elkészítése és az eltávolítása.

A gél lakkozás alapos manikűrrel együtt általában 1 órát vesz igénybe, természetesen a vendég plusz igényeit is figyelembe kell venni, így ezzel együtt növekedhet a szolgáltatásra szánt idő is – ezekkel az igényekkel nem árt a körmöst előre tájékoztatni, hogy ne ott szembesüljön vele. A normál és erős állapotú körmökre bátran kérjetek ShellacLuxe-ot, ami azon túl, hogy csodaszép színekben kapható és vannak árnyalatai, amik Shellac-ban nem érhetőek el, egy lépéssel kevesebből áll, mint az általános, három lépcsős gél lakkok. Kimarad ugyanis az alaplakk, mert a színes lakkokban már benne van a tapadást segítő anyag, illetve az oldási ideje is mindössze 1 perc (igen, jól olvastad), amivel szintén időt spórolhatsz.

Ha ezek ellenére is úgy gondolod, hogy nem neked való a gél lakk, de szeretnél tartós körmöket, akkor a Vinylux 7 napig tartós körömlakkot neked találták ki. Rendszerben használva (azaz előtte a körömfelszín áttörlése ScrubFresh-sel, majd a lakkozás után a Weekly Top fedő használata) tudja garantálni a 7 napig tartós, fényes és ápolt körmöket. Rengeteg árnyalatban elérhetőek, így könnyen megtalálhatod a számodra megfelelő színt, akár hétköznapi viselésre, akár valamilyen alkalomra szeretnél szép körmöket.

VL-Element-1500x1500Vinylux-top-coat-1500x1500Revlon_CND_ScrubFresh_2oz_w
< >

A cikket a CND Nail Lounge Hungary támogatta.