Krémmánia magazin

Hab állagú kozmetikumok arcra és testre

A hajhabokon és mousse állagú alapozókon túli világ egyre méretesebb kezd lenni, annyiféle hab állagú bőrápoló és bőrtisztító jelent meg az utóbbi időben. Arcra és testre való készítményekből egyaránt nincs hiány, így hát ideje volt körülnézni, miket találhatunk mostanság ebben a kategóriában.

Arcra

A Regulat Beauty Skin Energy Mousse hidratáló archab még újdonság a Krémmánián, ami egy vegán, organikus luxuskozmetikumokat gyártó német márka terméke. Elsősorban normál és száraz bőrre való, könnyed állagú, gyorsan felszívódó arcápoló, amiből egy mogyorónyi mennyiség elegendő az egész arcra. Az ígéretek szerint szabályozza a bőr hidratáltságát és zsírtartalmát, valamint védelmet biztosít a foto-oxidatív stresszel és más környezeti hatásokkal szemben is.

A HappySkin Mousse Habzó Arctisztító Mályvakivonattal parfümmentes, hab állagú arctisztító, mely bio glicerin, mandarin illóolaj és bőrnyugtató mályvakivonat segítségével ápolja a bőrt. Használat előtt érdemes jó alaposan felrázni, szépen tisztít, de nem esik túlzásba és az összetevői is egészen szépek.

A tajvani Narüko márka Raw Job’s Tears Supercritical CO2 Brightening Make-up Removing Cleansing Mousse, vagyis Pórusösszehúzó és Folthalványító Sminklemosó Mousse Vörös Árpával nevezetű termékére ugyan még csekélyke visszajelzés érkezett, azok azonban nagyon jók. Miután pedig beszerzése itthonról sem nehéz, akár sminklemosónkat is lecserélhetjük hab állagúra, ami még kíméletes is a bőrhöz.

Testre

 

A Nivea tusfürdő habjait többféle illatban is megtalálhatjuk az üzletekben, amik közül télre a vaníliás-karamelles Nivea Silk Mousse Vanilla & Caramel Tusfürdőhab változat vonzo alternatíva lehet, ha kipróbálnánk egy hab állagú tusit. Megfelelően kemény a hab állaga, finom édes az illata és kevés is elegendő belőle egy zuhanyzáshoz.

Ha a fürdést követő testápolást is hab formájában képzeljük el, a most kapható, limitált kiadású Balea Mousse-to-Oil Testápolóhabot érdemes beszerezni, amíg még van belőle. Marulaolajat, mandulaolajat, babasszuolajat, jojobaolajat és napraforgóolajat tartalmaz, gyorsan beszívódik, jól hidratál és nem hagy ragacsos érzetet maga után.

Önbarnítót is találni mousse formában, ráadásul ötcsillagos értékelésűt is, jelesül a Loving Tan Deluxe Bronzing Mousse-t, amit többféle árnyalatban szerezhetünk be külföldi oldalakról. A színek természetesek, nincsen tipikus önbarnító szaga, gyorsan szárad és a ruhát sem fogja meg.