Krémmánia magazin

A szépségampullák lesznek 2019 közkedvencei

Ha hihetünk a trendelőrejelzéseknek, az ampullás kiszerelésű kozmetikumok jelentős népszerűségugrást könyvelhetnek el az idei évben. A célzott bőrápolás, a tudatosabb hatóanyag keresés jegyében ugyanis egyre szimpatikusabbak a picike fiolák, amelyek nagy előnyének éppen a kiszerelésük formáját tartják. A kiadagolt hatóanyagdózisok ugyanis ily módon megfelelő védelmet kapnak – már ha azok színezettségére is ügyelnek – és nem kell amiatt aggódni, hogy idő előtt megromlanának a sűrű nyitogatástól. Végső soron pedig szépen fotózható “tudományosságot” is rejt megjelenésük, ami manapság egyáltalán nem elhanyagolható szempont.

Illusztráció: istockphoto

A fentiek miatt egyre több újdonság is várható a témában (érkezik például a L’Orealtól a Revitalift Hyaluronic Acid Ampoules), így hát időszerűnek tartottuk, hogy megnézzük, aktuálisan miből válogathatunk.

 

A DM Alverde Bőrfeszesítő Ampullakúra Kiwi és Szőlő ampullák már több pozitív véleményt is kaptak a Krémmánián. Nem hagyományos kiszerelésű, ugyanis visszazárható, több alkalomra is elegendő mennyiséget tartalmaz. A vélemények alapján gyorsan felszívódik, kellemesen hidratál és többen érezték az ígért feszesítő hatást is. Negatívuma, hogy tartalmaz alkoholt és némi természetes eredetű illatanyagot.

A Yamuna 15% A.H.A. Savas Ampulla ezzel szemben egy illatanyagoktól mentes hámlasztó, ami különböző gyümölcssavak és természetes eredetű összetevők alkotják, úgy mint fekete áfonya, cukorjuhar, cukornád, narancs és citrom kivonatok. Vélemény még nem érkezett rá, használatát kúraszerűen ajánlják.

A Helia-D Professional Peptides és Őssejtes Mezo Ampulla hidratáló összetevői között megtaláljuk a hialuronsavat, a foszfolipidet és a glicerint is, továbbá bőrpuhító emolliens összetevők, E-vitamin és egy peptid is került az üveg ampullákba. Véleményezés még nem érkezett rá, előttetek a lehetőség, hogy felfedezzétek képességeit.

Az Annemarie Börlind LL Regeneration Regeneráló Ampullakúra 7*2 darab ampullát tartalmaz, melyek célja, hogy támogassák a bőr természetes regenerációját, fokozzák a rugalmasságot és csökkentsék a ráncokat, finomítsák a vonásokat. Összetevői alapján az idősebb korosztály számára lehet ideális, jojobaolaj és avokádóolaj is került bele, továbbá E-vitamint is tartalmazó búzacsíraolaj és A-, C- és E-vitaminok is. Parfümöt nem tartalmaz, az alkohol az INCI második felében olvasható csak.

Ampullás készítményeiről híres és népszerű Babor a Valentin-naphoz kapcsolódóan új, díszdobozos ampullakúrát állított össze. A Babor With love ampulla szett hét legnépszerűbb készítményüket tartalmazza: hidratáló Hydra Plus, a ragyogást kölcsönző Perfect Glow, a Beauty Rescue, a regeneráló Active Night és Oxygen Plus, a 3D Fiming valamint az anti-aging hatású Lift Express.

Az Estee Lauder Advanced Night Repair Intensive Recovery Ampoules olajampullák számos, a bőrnek hasznos hatóanyagokat tartalmaznak: anti-aging hatású növényi kivonatokat, gyulladáscsökkentő összetevőket, bőrpuhító emollienseket, linolsavat és E- és C-vitamint is. A visszajelzések alapján a kúraszerű használatától sokatoknak lett reggelre valóban kipihentebb, szebb, hidratáltabb a bőre. A gyártó az Advanced Night Repair szérummal együtt javasolja a használatát.