Krémmánia magazin

Kirabolták Jeffree Start, 725 milliós a kár

YouTube videóban is megerősítette a hírt Jeffree Star, következő nagy dobása, a Magic Star™ Concealer korrektor, amin közel egy éve dolgozott, nem csak, hogy lelepleződött, de C5 árnyalatának szinte teljes készletét ellopták, több ezer másik termékével együtt. A kár megközelítőleg 2,5 millió dollár, vagyis valahol 725 millió forint magasságában van.

Fotó: instagram/jeffreestar

A bűntény március 16-án éjjel 1-kor történt. Miután 15-én reggel még vígan posztolt legújabb BlueBlood kollekciójáról, pár órával később már amiatt főtt a feje, hogy betörtek cége egyik raktárába és ellopták a hatalmas mennyiségű készletet. Pontosabban főtt volna, ha a rablás nem szombat hajnalban történik, ugyanis hétvége lévén egészen hétfőig nem vették észre, mi történt. Igaz, a megfelelő biztonsági intézkedés hiánya egy ekkora értékű raktárkészlet esetén elég nagy hanyagságra vall, azért az áldozathibáztatásig ne menjünk el, Star mázlija pedig, hogy a teljes rakomány biztosítva volt. A sminkes guru úgy tippeli, részben biztosan belsős munka lehetett, talán egy volt alkalmazottat fizethettek le, hogy elárulja a szükséges információkat.

A múlt hétvégén már az első fotók is megjelentek a Facebook Marketplace-en, amiken a még be sem mutatott újdonság volt látható, Jeffree Star pedig érthető módon nyomozók hadát bízta meg, hogy felgöngyölítsék az ügyet és természetesen az FBI sem maradt ki a nyomozásból. Azóta már nem csak azt a kispályás hencegőt kapták el, aki az első fotók egyikét megosztotta a lopott korrektorról, de egy dílert is, aki elkezdte őket árulni.

A korrektor újdonság a lopás ellenére meg fog jelenni, ráadásul hamarosan, valamikor április második felében, változatlan formában, kinézettel, mind a harminc árnyalatban. Úgy, ahogy eredetileg is tervezték, csak a dátumon kellett kicsit korrigálni.