Krémmánia magazin

7000 ötcsillagos értékelésnél tart ez a C-vitaminos szérum

A sok ezer pozitív véleményt az Amazonon gyűjtötte össze magának a TruSkin Vitamin C Serum, véleményezői közül sokan még előtte-utána fotókat is posztoltak csodás képességeiről, mi pedig csak ülünk és csodálkozunk, hogy nem volt eddig még fenn a Krémmánián ez a termék?

TruSkin Vitamin C Serum – Fotó: Amazon

A C-vitamin (és származékai) bőrre gyakorolt jótékony hatását talán nem kell külön bemutatnunk, megénekeltük már azt több korábbi cikkben is (például itt és itt), most rátérnénk inkább erre a konkrét készítményre.

A 20%-os koncentrációjú készítményben egy még újnak számító C-vitamin származékot találunk, a Sodium Ascorbyl Phosphate-ot, amely már 1%-os koncentrációban is kimutatható mértékben segíti a pattanások kezelését, 5%-nál nagyobb koncentrációban pedig csökkenti a pattanások okozta gyulladásos reakciót. Pozitívuma továbbá, hogy a szérum tartalmaz még sebgyógyító Arginine-t, ami a pattik gyógyulásakor bizony jól jön és némi Gotu Kola kivonat is került bele, ami szintén hasznos összetevő a témában. A csodamogyoró kivonattal kapcsolatban ugyan van némi fenntartásunk, de örömteli, hogy semmilyen parfüm, illatanyag nem került a készítménybe.

Az INCI elején találjuk még az MSM-et is, a rövidítés a Methylsulfonylmethane-t takarja (ugye jobb a három betű), ami magyarul a Metil-szulfonil metán, bár ettől még okosabbak nem leszünk. A Truthinaging kutakodása alapján az MSM szerves kén vegyület, és ha elolvassuk ismertetőjüket, rájöhetünk, hogy ezáltal alkalmas lehet a pattanásos bőr, rozacea és szeborreás dermatitsz kezelésére is. A kén régebben az egyik legelterjedtebb pattanások elleni hatóanyag volt, keratolitikus (hámoldó) és gyulladáscsökkentő tulajdonsága révén segíthet a pattanásos bőrön – és ez a helyzet az MSM-el is.

A szérum a fotók alapján (ha tényleg csak ehhez kapcsolható a változás) valóban látványos dolgokat vitt végbe, kíváncsian várjuk mi is az első véleményeket a Krémmániás adatlapján.

Fotó: Amazon
Fotó: Amazon
Fotó: Amazon