Krémmánia magazin

Krémmánia kedvenc samponok zsíros hajra

A haj túlzott zsírosodását több dolog is okozhatja, a hormonális problémáktól a nem megfelelő készítményeken át a helytelen hajápolási szokásokig. A probléma ez esetben nem a hajszálakkal van, hanem a fejbőrrel, amelynek túlzott faggyútermelése okozza a hajtő túl gyors zsírosodását.

A készítményeket illetően érdemes lehet a hajtövekre és magára a hajra más-más sampont használni és fontos, hogy alaposan mossunk ki a hajunkból a balzsammal egyetemben, ugyanis már maga a felületes hajmosás is zsírosítja a hajszálakat. A balzsamot még véletlenül se tegyük a hajtövekhez, tovább ügyeljünk rá, hogy a víz ne legyen se túl forró, se túl hideg.

Samponból olyat érdemes keresni, ami megfelelően tisztít, de nem irritál (pl. nem tartalmaz SLS-t), de jó ha van benne hidratáló és bőrnyugtató, gyulladáscsökkentő összetevő is – mintha egy gyengéd arctisztítót keresnénk, csak épp a hajas fejbőrre.

 

A véleményezések alapján a kategória legjobbja a Vichy Dercos Korpásodás Elleni Sampon Normál És Zsíros Hajra, ami 30 vélemény után is 4,5-ös értékelésű. Igaz, elsősorban korpásodás elleni készítmény, a visszajelzések alapján a fejbőrregeneráló hatásának köszönhetően a hajtő is később kezdett zsírosodni sokatoknál, miközben a hajszálakat sem szárította.

A második legtöbb vélemény a Farmasi Herbal Levendula és Csalán Samponra érkezett a témában, ami kifejezetten zsíros hajra ajánlott készítmény. Bőrnyugtató Panthenolt és csalánkivonatot tartalmaz, ez utóbbi többek között bőr- és hajkondícionáló, tonizáló, nyugtató hatású összetevő. 4,4-es értékelésű készítmény, ami jól habzik, megfelelően tisztít és sokatoknál valóban segített kitolni a hajmosások idejét.

Az Oriflame Nature Secrets Sampon Csalánnal és Citrommal szintén sok véleményt kapott már, amik alapján 4,03-as pontszámon áll jelenleg. A zsíros hajra szánt készítmény viszonylag sűrű állagú, megfelelően habzó sampon és ára is kedvező. Illatában a citrom dominál, hatását tekintve pedig a visszajelzések alapján érdemes lehet kipróbálni őt is.

A Redken Oil Detox Sampon Zsíros Fejbőrre És Hajra sampon ugyan még csak két véleményezést kapott a Krémmánián (de azok nagyon jók), nemzetközi szinten azonban a legtöbb toplistán rendre szerepel. A professzionális hajápoló a tapasztalatok alapján megfelelően tisztítja, puhává teszi a hajat, nem szárítja, mégis segít kitolni a hajmosások gyakoriságát.

A Lush I Love Juicy Sampon ígérete szerint a többféle gyümölcs és hínár kivonatnak köszönhetően nemcsak megszünteti a haj zsírosodását, de selymes tapintásúvá is teszi azt. Régóta elérhető Lush portékáról van szó, az évek során a KM-en is sok véleményt begyűjtött, jelenleg az értékelése 3,71. Nagyon kevés elég belőle, jól habzik, tisztít és a vélemények alapján sokatoknál segített a zsírosodás kezelésében.