Krémmánia magazin

Erre figyelj, ha natúr fényvédőt keresel a nyárra (x)

Az egeket veri a natúrkozmetikumok népszerűsége, az ásványi helyett növényi olajakat használó, a szintetikus adalékanyagokat, szintetikus illatanyagokat, színanyagokat és szilikonokat lehetőség szerint mellőző készítményeket minden termékkategóriában megtalálhatjuk.

Nem kivételek ez alól a fényvédők sem, esetükben azonban érdemes egy picit felülvizsgálni a mindenmentességet.

Számos natúr fényvédőt találni a piacon, amelyek pont abban nem remekelnek, ami a feladatuk lenne, ugyanis egyáltalán nem tartalmaznak konkrét fényvédő összetevőket: sem fizikait, sem kémiait. Helyettük kizárólag különféle természetes olajakkal, vajakkal kívánják megoldani a fényvédelmet, amelynek alapja, hogy bizonyos növények kivonatai fényvédőként is funkcionálnak. Ez valóban így van, ilyen például a kókuszolaj, a mandulaolaj vagy a kakaóvaj is, azonban ezek mindössze SPF 2-8 közötti értékeket tudnak felmutatni, amely lássuk be, nagyon kevés még akkor is, ha csak a lemenő nap fényében fürdőznénk.

Illusztráció: Istockphoto

A napégés kockáztatása helyett ezért keressünk olyan natúrkozmetikumokat, amik valóban magas faktorszámú, UVA és UVB sugárzás ellen is védő összetevőket tartalmaznak, így megfelelő védelmet nyújtanak a hétköznapokon és a nyaralás során is. Ilyen például a HERBioticum újdonsága, a HERBioticum Sun Max Naptej SPF50+ fotostabil fényvédő, mely nem tartalmaz szintetikus színezéket, állati eredetű- és ásványi olaj alapú összetevőket, ellenben találunk benne A-, C- és E-vitaminokat, antioxidáns szőlőmagolajat és bőrnyugtató panthenolt is.

Széles spektrumú natúr fényvédő: HERBIOTICUM SUN MAX NAPTEJ SPF50+

A fényvédő újdonság már megtalálható a Krémmánia oldalán is, mint ahogyan a termékcsaládjába tartozó HERBioticum After Sun testápoló és HERBioticum After Burn leégéskezelő gél is.

A cikk a HERBioticum támogatásával készült.