Krémmánia magazin

Ilyen, amikor a k-beauty koppintja a nyugatot

A k-beauty márkákra többnyire úgy szoktunk tekinteni, mint a kreativitás melegágyaira. Ahonnan nem csak innovatív, Európában és Amerikában még szokatlannak ható összetevőket tartalmazó vagy épp meglepő kiszerelésű készítmények kerülnek ki, de azok csomagolása, a termékek dizájnja is előremutató – vagy minimum viccesen cuki.

Mégis, akad néha egy-egy renitens kivétel, ami talán épp azért születik, hogy erősítse a fenti szabályt. Kivétel, mikor egy k-beauty márka terméke az, ami megszólalásig hasonlít egy ismert nyugati márkáéhoz. Kivétel, mikor mindezt egy népszerű dél-koreai márka teszi.

Látszólag ez a helyzet a Holika Holika háza táján, mely nemrég egy vadiúj szempillaspirál duót dobott a piacra, mely első blikkre fogkrémes tubusra hasonlító csomagolást kapott. Egész pontosan a Marvis fogkrémjeire hasonlítót.

Igaz, a Holika Holika Hyper Curling – Correcting Curling  Mascara és a Holika Holika Define Volume – Correcting Volume Mascara néven futó sminktermékek nyilvánvalóan másra valók, mint az olasz fogkrémek, a forma, a dizájn és a színhasználat már-már zavarbaejtően hasonló.

Mit gondoltok, csupán a véletlen szülhette a feltűnő hasonlóságot, vagy többről van szó ennél?