Krémmánia magazin

Szexiskedő szépségápolók – Nem szívbajoskodtak a névadásnál, az biztos

Szexszel mindent el lehet adni, és tényleg. Az ősrégi marketingtrükk még mindig él és virul, bevetni pedig nem csak a reklámkampányok során szeretik, de sokszor már a termék névadásánál is képbe kerülnek altesti utalások.

Mit utalások! Konkrét, nevén nevezett aktusok, pozíciók és profán kijelentések, amiktől angolul olvasva őket talán épp csak felszalad a szemöldökünk, de valljuk be, meglepődnénk, ha valamelyik hazai sminkmárka mondjuk Mély Torok fantázianéven adna ki egy pirosítót, ahogyan az már Amerikában megtörtént. Vagy lehet, hogy épp ez dobná meg az eladások számát?

Illusztráció: Istockphoto

SMASHBOX O-GLOW PIROSÍTÓ

A gél állagú, szilikontartalmú pirosító tökéletesen illeszkedő, természetes pírt ad orcáinknak, vélhetően épp olyat, amilyen orgazmus után is van. Neve legalábbis erre utal.

NARS PIROSÍTÓ

Talán senkinek nem kell bemutatni a Nars Pirosítót, ami igazi must-have darab a kategóriájában, elsőként is Orgasm árnyalata, ami legalább annyira agyondícsért, mint amilyen figyelemfelhívó az elnevezése. És az meg van, hogy a másik népszerű árnyalatuk neve Deep Throath? A fotón az látható.

URBAN DECAY VICE LIPSTICK

Az Urban Decay népszerű rúzsai között is találunk szaftos fantázianevű árnyalatot, ilyen egy szexpozícióra utaló számocska is, a 69.  A szín maga egy vadítóan vörös árnyalat, krémesen lágy finissel. Csak el ne kenődjön.

TOO FACED BETTER THAN SEX MASCARA

A szempillaspirál annyira jó, hogy nem csak a szexet körözi le, de már dupe-ja is készült a L’Oreal-nál, no meg kistestvére a márkánál. Lányok, tényleg jobb?

Essie Körömlakk

Az angol királynő kedvenc márkájánál is akadnak szexiskedő árnyalatnevek, bár kétségtelen, hogy meg sem közelítik a Nars szintjét. Az After sex nevet mindenesetre rápattintották egy fénylő vörös árnyalatra, hiába ezek a buja színek megkapják ami jár.

GLAMGLOW PLUMPRAGEOUS MATTE LIP PLUMPER TREATMENT

A Glamglow ajaktuningoló szájfényének Nude kollekciójába tette bele a pornófilmekre utaló Triple X elnevezést, amely egy egészen sötét, barnás színt jelöl. Szépen passzol világos bézs testvéréhez, a Casting Couch-hoz.

NARS THE MULTIPLE

A multifunkciós krém állagú stick, amelyet az ajánlás szerint használhatunk rúzsként, szemhéjfestékként, arcárnyalóként vagy testünk kiszemelt pontjain is, nem csak a márkától jól ismert Orgasm árnyalatban kapható, de egy intenzívebb, fénylő színben is, amely biztosan sokaknál rátapint a lényegre. Neve: G-Spot.

BAREMINERALS LOOSE MINERAL EYECOLOR

A fénylő középbarna a szexi dögök színe, legalábbis a Sex Kitten, azaz Cicababa nevet kapta a Bareminerals marketingosztályától a Loose Mineral szemhéjárnyalójuk ezen árnyalata. Nekünk mondjuk más jut róla eszünkbe, mondjuk a csoki, de az olyan kommersz lenne.