Krémmánia magazin

Kiürült a szérumos üveged? Ilyen cuki módon tudod újrahasznosítani

A tudatos szépségápolással kapcsolatosan óriási dilemma, miként tudunk környezettudatosak maradni, ha célzott készítményeket vásárolunk a különböző bőrproblémákra. Egy szérum a pattikra, egy másik a ráncok megelőzésére, egy a hidratálásért, egy pedig, mert annyi jót írtak róla. Ismerős?

A helyzet az, hogy mint minden téren, itt is a vásárlásnál tudunk a legtöbbet tenni, mégpedig azzal, hogy nem vásárolunk, finomítva a képet, tényleg csak azt a készítményt vásároljuk meg amire szükségünk van. Ha mód van rá, keressünk olyat, amivel több területen is eredményeket érhetünk el, jóféle hidratáló összetevőket például már sok, más funkcióra kialakított szérum is tartalmaz, próbáljuk ki, elegendő-e az a mennyiség számunkra.

Mit tegyünk, ha az utolsó cseppet is elhasználtuk az üvegből?

Sajnos az utántölthető arcápolók még inkább csak az utópisztikus teóriák szintjén léteznek, így egyet tudunk tenni, újrahasznosítjuk a kiürült tégelyekből és üvegcsékből, amit lehet. Erre hoztunk néhány igazán mutatós ötletet, amiket bárki leutánozhat könnyűszerrel.

Illusztráció: Istockphoto

A szérumok, esszenciális olajak és más pipettás arcápolók üvegcséiből szuper kis minioázist varázsolhatunk néhány pozsgás növény részvételével. Ezek a strapabíró kis növények egészen pici földben is vígan elvannak, így akár az üres szérumos üvegbe is beleültethetünk egy-egy darabot, amikkel feldobhatjuk fürdőszobánkat, pipereasztalkánkat, de az éjjeliszekrényen is jól mutatnak.

Ragasszunk rájuk körbetekert, vékony kötelet vagy szalagot, több nem is kell a dekorálásukhoz.

Az átlátszó típusokba tehetünk pici kristályokat, kavicsokat is némi natúr dekorációért.

Ugyanígy ezek az üvegek mini vázaként is jó szolgálatot tehetnek, pláne ha van egy (vagy több) kisgyerek a háztartásban, aki lelkesen szed anyunak csokorokat ici-pici vadvirágokból.

Ügyeskezűek akár fényfűzért is készíthetnek belőlük, amihez elég a pici LED izzókat beleragasztgatni az üvegcsékbe és már kész is erkélyünk hangulatvilágítása.

A pipettás fejet sem kell egyből a szemetesbe hajítani, helyette megkérdezhetjük a helyi középiskolát vagy saját volt kémia tanárnőnket, tudnák-e használni őket a diákok a tanórai kísérletezések, szakkörök során.