Krémmánia magazin

Érkezik Hedi Slimane első Celine parfümje

Mikor Hedi Slimane divattervező múlt év októberében bemutatta első divatkollekcióját a Céline színeiben, kapott jócskán hideget és meleget művéért – na jó, többnyire hideget. A divatkritikusok leszedték róla a keresztvizet is, mondván, Slimane debütáló kollekciója szemernyit sem különbözött attól, amit az Yves Saint Laurent színeiben megszokhattunk tőle, ami pedig ennél is fájóbb volt számukra, hogy nagyjából szakított mindennel, ami esztétikájában addig a Céline divatházhoz köthető volt. Még a finomkodó ékezetet is eltüntette a márka nevéből, Phoebe Philo rajongóinak volt hát mit gyászolniuk.

Most, lassan egy évvel az első sokk után azért a többség már magához tért, Slimane pedig némileg kompenzálta 2019-es őszi kollekciójával tetteit, így hát elérkezettnek látta az időt, hogy tovább formálja a márka imázsát. Mi sem jobb eszköz ennél, mint egy parfüm, egy pillérillat, mi több, egy Haute Parfumerie Collection for Maison Celine.

Igaz, a bevezető videóját bármelyik autóipari cég is megirigyelhetné, a dinamikus, monokróm filmecske egy parfümnek ágyazott meg. Mint olvasható is volt, “15 évvel a Maison Christian Dior Perfume kollekció megalkotása után Hedi Slimane bemutatja az Haute Parfumerie Collection for Maison Celine-t.” Az új kollekció nem kevesebb mint 11 illattal indít, neveiket a lenti videóban olvashatjátok:

Az art deco stílusba oltott modernista, szögletes üvegeket Hedi Slimane tervezte, tartalmuk pedig a couturier parfumeur legmagasabb szintjét képviselik. A parfümök októbertől lesznek elérhetők a Celine üzletekben, ahová bizony régóta nem tette illatújdonság a lábát. Az első Céline illat, a Vent Fou éppen 55 évvel ezelőtt jelent meg, a legutóbbi pedig 2006-ban, a Collection Pastel.

Fotók: instagram/celine