Krémmánia magazin

Avon Distillery vegán arcápolócsalád – Ezt érdemes tudni róla

Illatmentesek, alkoholmentesek, vegánok – és ez még csak három jelző, ami az Avon új arcápoló termékeiről elmondhatók, melyeket az októberi újdonságok között találunk. Lássuk hát közelebbről is, mit tudnak.

A márka ismertetője szerint: “Tiszta hatóanyagok, aktív összetevők és koncentrált formulák – mindezzel felvértezve alkotta meg az Avon az egyik legkülönlegesebb termékcsaládját, a Distillery-t, melynek tagjai csupa természetes, vegán összetevőket tartalmaznak, amelyek magasan koncentrált hatóanyagok, környezettudatos hozzávalók és allergológiailag tesztelt formulák tökéletes elegyét alkotva szépítik meg arcbőrünket. Az új termékek nem tartalmaznak:
– állati eredetű összetevőket,
– alkoholt,
– illatanyagokat,
– kémiai fényvédőket,
– illóolajokat és
– ásványi olajokat,
így a Distillery bőrápolási család tökéletes választás vegánok és érzékeny bőrűek számára is.”

Mindez pedig szuperül hangzik, hiszen a felsorolás alapján igazi kis clean beauty kollekcióról van szó, melyben találunk arctisztító balzsamot, fényvédős nappali arckrémet, éjszakai hidratálót, ápoló arcolajat és por állagú C-vitaminos arcápolót is. Megjelenésüket nézve mutatósra sikerültek az újdonságok, mind a rózsaarany feliratozású fehér papírdobozka, mind pedig az üveg tégelyek ízléses formát kaptak, csak halkan mondjuk, kár, hogy a krémek nem pumpás változatban érkeztek.

Distillery – Új, vegán arcápolók az Avontól.

Az Avon Distillery Arctisztító Balzsam egy 100%-ban vízmentes formula, melyben a fő hatóanyagok között szerepel a zsírsavakban gazdag, érett bőr számára kedvező hatású sárgabarackmag olaj és a bőr rugalmasságának fenntartását segítő kakaóvaj, de tartalmaz mangóvajat és uborkakivonatot került. Lágy állagának köszönhetően az olajos lemosóknak megfelelően kíméletes és alapos arctisztítást ígér, amelyhez elegendő egy pici mennyiség is a balzsamból.

Az Avon Distillery Porállagú, ragyogást fokozó C-vitamin shot egy 100%-os tisztaságú C-vitamin port, valamint E-vitamint is tartalmazó bőrápoló, melyet hozzákeverhetünk arckrémünkhöz, szérumunkhoz, esszenciánkhoz is. Kivitelezése praktikus, a fiola alakú üvegcséből egy kis lyukon át tudjuk adagolni, így nincs szükség kiskanálra és nem kell félni, hogy kiborul a tartalma. Az ajánlás szerint két “pöccintésnyi” mennyiség elegendő egy alkalommal, így az 5 grammos mennyiség kiadósnak számít. Az összetevőlistában a C-vitamint csak egy felszívó tulajdonságú anyag, a szilícium dioxid előzi meg, néhány állagjavító segédanyagon kívül valóban csak hasznos vitaminokat tartalmaz.
Az Avon Distillery Arcolaj egy regeneráló és bőrjavító hatású arcápoló, amelynek fő összetevője a 97%-os tisztaságú jojobaolaj, amely mellett tartalmaz még fitolt, melynek anti-aging, bőrnyugtató és gyulladáscsökkentő hatásokat tulajdonítanak, valamint E-vitamint is, egyből mindet az INCI első helyein.
Az Avon Distillery Nappali krém SPF 25, mint neve is mutatja, SPF25-ös fényvédelemmel ellátott, mely ősztől tavaszig megfelelő védelmet nyújthat bőrünknek a káros napsugárzás ellen. A fényvédelemért fizikai, nano fényvédők felelnek, mind cink oxidod, mind pedig titánium dioxidot találunk benne, így fényvédelme széles spektrumú. Az ajánlás szerint sminkalapként is bevethető.
A nappali krém mellett egy éjszakai változat is került a kollekcióba, az Avon Distillery Éjszakai krém egy teljesen átlátszó, Niacinamide-dal, Sodium Hyaluronate-tal és több más hidratáló összetevőkkel felpumpált arcápoló. Állaga könnyed, géles-krémes géles és teljesen illatmentes.
Az Avon ezzel a kollekcióval az összetevőket nézve mindenképp a márka prémium kategóriáját határozta meg, ehhez illeszkednek az akció nélküli alapárak is: a 30 ml-es arckrémek 6000 Forintba, az arctisztító balzsam 5000 Forintba, a C-vitaminos por és az arcolaj pedig 6500 Forintba kerülnek.