Krémmánia magazin

Megtaláltuk a Párizsi Divathét legművészibb sminkjét

Divatbemutatók esetén nem meglepő, ha szokatlan sminkeket készítenek a modelleknek, hisz’ azok a kollekció üzenetét erősítik, a ruhákat életre hívó gondolatok kifejezését segítik – no és sokszor trendmeghatározók is, mint tudjuk. A Schiaparelli divatház esetén azonban egész biztosan az előbbiről volt szó, hisz aranyfestékbe mártott orral vélhetően keveseknek lenne kedve utcára lépni, bárki is ajánlaná azt. Látványnak azonban fantasztikus volt, amit a sminkmesterek készítettek!

A Schiaparelli divatbemutatóra készített művészi smink (Fotó: instagram/suzymenkesvogue)

A Dalí parfümök üvegcséit is eszünkbe juttathatja a smink, melynél a modellek száját és orrát aranyfestékkel borították, szemsminkként pedig egy Schiaparelli feliratos, arany ókuláréféleség szolgált. A kollekció minden darabja és az egész helyszín a divatház alapítója előtt tisztelgett, akinek harmincas- és negyvenes évekbeli dizájnjai szolgáltak ihletforrásként Daniel Roseberry tervezőnek. A hasonlóság a Dalí-dizájnhoz pedig nem véletlen, hisz’ Schiaparelli annakidején nagyon jó barátságban volt a festőművésszel, mi több, közös ruhaterveik is születtek.

Persze nem ez volt az egyetlen látványsmink a bemutatón. Volt, akinek a fél arcát szivárványszín strasszkövek ékesítették, másnak könnycsepp formájú kövecskéket ragasztottak fel, de figyelemreméltő a lefeléhajló pillasorú ezüstsmink is.

Schiaparelli Presentation  - Paris Fashion Week - Womenswear Spring Summer 2020Schiaparelli Presentation  - Paris Fashion Week - Womenswear Spring Summer 2020Schiaparelli Presentation  - Paris Fashion Week - Womenswear Spring Summer 2020Schiaparelli Presentation  - Paris Fashion Week - Womenswear Spring Summer 2020Schiaparelli Presentation  - Paris Fashion Week - Womenswear Spring Summer 2020Schiaparelli Presentation  - Paris Fashion Week - Womenswear Spring Summer 2020Schiaparelli Presentation  - Paris Fashion Week - Womenswear Spring Summer 2020Schiaparelli Presentation  - Paris Fashion Week - Womenswear Spring Summer 2020
< >
Schiaparelli (Fotó: Francois Durand/Getty Images)