Krémmánia magazin

Gucci Mémoire D’Une Odeur – Parfüm az emlékek erejével (X)

Az illat a tudatalattinkban életre kel, átélt emlékek foszlányait idézi meg, érzelmekkel és mindent elsöprő örömmel, intenzív szeretetérzéssel vagy túláradó szomorúsággal tölti meg őket. Az illat ajándékként elénk varázsolja a régi pillanatokat, hogy a múltbeli élményeket újra élhessük a jelenben.

Az új Gucci illat történetében a parfüm az emlékek erejét tárja fel, visszahozza őket a múltból és a jelenben valósághűen megidézi őket. Ugrás előre és hátra az időben, a jelent és a múltat egy misztikus híd köti össze. Megszületett az új univerzális Gucci illat. Egy nemtől és időtől független parfüm. A Gucci bemutatja: Gucci  Mémoire d’une Odeur.

A Gucci Mémoire d’une Odeur olyan elixír, amely egyediségével képes túlmutatni a nemi korlátokon és egy új, ásványi-aromás illatcsalád születését is jelenti egyben. A páratlanul különleges illat szokatlan és titokzatos összetevőket tartalmaz. A római kamilla a domináns illatjegye. Alessandro Michele álmodta bele ezt a virágot az illatba, a Gucci Mémoire d’une Odeur illatot pedig Alberto Morillas mesterparfümőr neve fémjelzi.

A Gucci Mémoire d’une Odeur-ban a római kamilla társa az indiai jázmin szirom a lágyságért; a drága pézsma mélységet kölcsönöz az illatnak; a nemes fás karakter a ragyogó szantálfának, a légies és finom cédrusnak köszönhető, amely egy impozáns fafajta mélyre nyúló gyökerekkel; végül pedig ott van az ellenállhatatlan vanília jegy.

Ásványi-aromás család

Szakítva a klasszikus illatok besorolását szolgáló hagyományos illatcsalád koncepcióval a Gucci Mémoire d’une Odeur új, modern ásványi illatkategóriát testesít meg. Illatok és érzelmek ötvözete, légies, pézsmás, áttetsző és autentikus és az aromás jegyekkel kiegészülve a Gucci Memoire d’une Odeur illatkompozíció gerincét képezi.

„A pézsmás ásványi akkord az illat alappillére: hamisítatlan puhaságával összeköti a többi illatösszetevőt” – Alberto Morillas.

Az illatjegyek

„Alaposan el kellett gondolkodnom arról, hogy vajon miért választotta Alessandro pont a kamillát. Mihelyt elkezdtem dolgozni az illattal, megértettem” – meséli Morillas. „Úttörő vállalkozás volt. A kamillát világszerte ismerik. Mindenki érezte már az illatát élete során, álomszerű gyermekkori élményként őrizzük, időtlenséget áraszt. Parfüm illatként viszont eddig ismeretlen volt. Alul becsülik ezt a virágot, pedig olyan növény, amely különleges illatlenyomattal rendelkezik.”

Római kamilla

A római kamillát teraszos kertekben termesztik már a 16-17. század óta Róma környékén. Zöld aromás illatával a napsütést kedvelő és szívós növény páratlan karakterrel bír, örömet sugároz, vidám harmóniában a mézzel és zöldalmával (alapjegyek).

Indian Coral Jasmine Nature Print ®

A kizárólag a Gucci-nál felhasznált virágot Indiából szerzik be. A csillagformájú virág illata és színe erősebb, élénkebb éjszaka, nappal pedig frissebb és világosabb. Az Éj Királynőjeként is ismert, valamint Bengál nemzeti virága. Különleges jázminfajta mézes jelleggel és narancsos-korallos szívvel.

A Gucci Mémoire d’une Odeur utóillata tünékeny felhő, amely a pézsma és az ikonikus fás jegyek (cédrus és szantál) ritmusára bontakozik ki a bőrön. A fás karakter intenzitást kölcsönöz az illatstruktúrának.

Az illatüveg és a csomagolás

Alessandro Michele fellelt egy vintage Gucci illatüvegcsét, és annak a dizájnja ihlette a Gucci Mémoire d’une Odeur üvegét. Ókori oszlopként magasodik elénk, sziluettje kifinomult, a világoszöld üveg nehéz, de áttetsző, és a ragyogó aranyszínű kupak méltó koronája. A címkét arany keret ékesíti, rajta a Gucci logó az illat nevével.

„A csomagolást a múlt ihlette, konkrétan egy korai 90-es években megjelent Gucci parfüm. Nem akartam, hogy az üvegnek dominánsan nőies vagy férfias formavilága legyen, mert ezt a parfümöt éppannyira nőknek szántuk, mint férfiaknak” – nyilatkozta Alessandro Michele.

Az illat doboza az éjszakai csillagos égboltot szimbolizálja, miközben a földi világ csodálattal tekint fel rá. A zöld dobozt az európai középkori, reneszánsz római és gótikus templomok festményein látható égi szimbólumok díszítik. A dobozon látható konkrét minta Giotto freskóit idézi meg (Scrovegni-kápolna, Padova).

A cikk a Primőr Kft. támogatásával készült.