Krémmánia magazin

Ezek most a legnépszerűbb hajfonatok a Pinterest szerint

A Pinterest októberi trendelőrejelzései között kiemelt figyelmet kaptak a hajfonatok, melyek frizuraügyileg elárasztották a közösségi médiát az elmúlt hetekben. A hajfonatok elkészítését bemutató videók iránt 4004 (!) százalékkal ugrott meg az érdeklődés, amit ha részletesebben is megnézünk, kiderül, mely fonattípusok számítanak aktuálisan a legnépszerűbbnek.

Illusztráció: Istockphoto

Buborék, vagy “áthúzott” fonat

Elkészítési módját tekintve a frizura nem is mondható fonatnak, hisz “mindössze” cseles hajgumizások soráról van szó, a végeredmény azonban kárpótol mindenért. A rengeteg és hosszú haj elengedhetetlen hozzá, mint ahogyan egy segítő kéz sem árt.

Sálas hajfonatok

Népszerű megoldásnak számít egy színes selyemsállal ékesíteni fonatunkat, mellyel egy szimpla hármasfonást is izgalmasabbá tehetünk, hát még ha valamilyen bonyolultabb változatot készítünk.

Francia halszálka fonás

Ha eddig nem törött ki gondolatban az ujjatok a videók láttán, majd most fog! A francia halszálka fonás ugyanis már erősen haladó szintű változat, ami gyakorlott ujjakat igényel – vagy egy szuper barátnőt, aki képes elkészíteni.

Fonattal kombinált konty

Csodásan tág kategória, amibe belefér minden frizura, amit legalább részben befonunk, majd kontyba rendezünk. Feltekerhetjünk befont copfunkat, vagy több kisebb francia fonás is végezheti egy laza kontyban a tarkónknál, ha elfáradt a kezünk. Íme néhány ötlet, mások milyeneket készítettek: