Krémmánia magazin

A Lush megnyitotta a világ első Illatkönyvtárát

Az illatos konceptüzlet Firenzében, a modern parfümkészítés bölcsőjében nyitotta meg kapuit, a via dei Calzaiuoli 94/96 alatt.

2019. november 12-én, kedden a Lush megnyitotta a világ első önálló Illatkönyvtárát, miután korábban már a Liverpoolban és Shinjukuban található üzletekben is nagy sikert aratott a koncepció.

A helyszín tele van történelemmel, tudással és kreatív energiákkal. “Egyértelmű volt, hogy Firenzében lesz az üzlet, mivel a Reneszánsz során itt fektették le a modern parfümkészítés alapjait. Elmerültünk a történelemben, a műalkozásokban és az legendás látványosságokban. Ilyen környezetben könnyen jön az ihlet.” – Mark Constantine OBE, a Lush társalapítója és parfümkészítője.

Fotó: Lush

A parfümkészítés a Lush munkatársai számára mindig a tiszta, művészi önkifejezés eszköze volt. A művészetek és a kultúra által ihletett illatok a világ legkiválóbb illóolajaiból és abszolútjaiból készülnek.

A firenzei Lush Illatkönyvtár (Perfume Library) a Lush-illatok eddigi legnagyobb gyűjteményének ad otthont, beleértve a nyitáskor bemutatott exkluzív parfümöket, melyeket a firenzei reneszánsz ihletett.

Az érzékek kényeztetésére kiválóan alkalmas üzlet elképesztően illatos utazásra hívja a vásárlókat, mely a reneszánsz humor-elméleten alapszik, mely nagy hangsúlyt fektetett az illatok orvosi alkalmazására. Úgy tartották, a személyre szabott, megfelelő illatok megvédik a szervezetet a betegségektől.

Interaktív játszótér az érzékeknek

A Lush Illatkönyvtára ad majd otthont a márka legnagyobb testpermet-gyűjteményének is, melyeket a #LushCommunity közössége válogatott össze. Természetesen ebben a termékcsoportban is lesznek exkluzív meglepetések.

Az Illatkönyvtár tényleg könyvtár: a parfümök és testpermetek mellett több mint 70 különböző könyv is kapható lesz majd, az illóolajok, az aromaterápia, a történelem és a regeneráció témájában. Ezek a könyvek a parfümkészítés rejtelmeibe, a gyártás titkaiba és az új üzlet megnyitásának történetébe is beavatják majd az olvasót.

Egy multi-szenzoros terület várja azokat, akik játékos, sosem tapasztalt illatélményre vágynak, mely a technológia, a zene és a fények segítségével kelti életre az illatokat.

A Lush történetében elsőként e-papír technológiával működő kijelzők mutatják be a termékinformációkat, méghozzá három nyelven (olasz, angol és egyszerűsített kínai), ha a vásárlók beolvassák az üzletben található tesztereket. Ez a megoldás feleslegessé teszi a táblák nyomtatását és szállítását, így védik a környezetet!

AR-élmény: kövesd az orrod!

Az új Illatkönyvtár megnyitásával egy időben egy új, Firenze által inspirált funkció is elérhetővé válik a #LushLabs applikációban: egy virtuális illatkiállítás. Vesd bele magad a város történetébe, a reneszánsz csodájába és fedezd fel a firenzei illatkollekció mögött rejlő hatásokat!

Regeneráció: a parfümkészítés új reneszánsza

A megnyitóval egy időben a Lush bemutatta a Grassroots nevű parfümöt, a világ első aktivista parfümjét. Ez az exkluzív termék igazi különlegesség, és a firenzei üzlet mellett csak a többi Lush-üzlet Illatkönyvtárában (Liverpool, Poole, Shinjuku, München és Szöul) lesz elérhető.

Fotó: Lush

A regeneratív olajokból (kenyai gerániumolaj, brazil rózsafaolaj, ghánai ylang ylang olaj és ugandani vaníluaabszolút) és bioetanolból készült parfüm a Lush etikus irányelvének megfelelően működő szervezeteket támogat a környezetvédelem, az állatjólét és az emberi jogok területén.
A Grassroots eladásából származó teljes bevételt (az adó befizetése után) alulról szerveződő, kis csoportoknak utaljuk át, hogy segítsuk a változás elérésének érdekében tett erőfeszítéseiket. A Grassroots megvásárlásával a vásárlónak lehetősége nyílik a valódi regeneratív cselekvésre és a bolygó védelmére.