Krémmánia magazin

A strasszokkal kirakott sminkek lesznek az év végi bulik kedvencei

A csillogó sminkek csúcsát minden bizonnyal a strasszos változatok képviselik, amelyeknél már nem csak a szín ragyog a bőrünkön, de kisebb-nagyobb kövecskék is díszítik szemhéjunkat, orcáinkat vagy épp homlokunkat. A Pinterest elemzői szerint a látványos – és ezúttal nem az indiai szépítkezési kultúrából merítkező – sminkek 550%-os érdeklődésugrást könyvelhettek el maguknak az elmúlt hetekben, ami valóban hatalmas növekedés.

Tekintve, hogy az év végi bulik, pláne a szilveszteri parti csak ezután jön, nem nagy felelőtlenség azt gondolni, a strasszos sminkek lesznek az esti összejövetelek sztárjai.

Lady Gaga strasszkövekkel kirakott sminkkel (Fotó: Lester Cohen/Getty Images for FIJI Water)

Népszerű megoldás, hogy a szem alsó ívét díszítjük pár darabbal, vagy a szemhéjon egy felső kontúrt rakunk ki belőlük. Ez utóbbinál semmiképp se másoljuk az ötleteket ész nélkül, vegyük figyelembe, mennyi látszik a mozgó szemhéjunkból, ha nyitva van a szemünk, illetve a mélyítő vonal hogyan, hová esik az esetünkben.

Cicaszem sminkeket is nagyon látványosan fel lehet dobni egy plusz sornyi strasszkővel:

Népszerű megoldás, hogy a szemöldök ívét (is) hangsúlyozzuk velük:

Az orcákra, illetve a halánték irányába is ragaszthatunk fel pár darab strasszkövet, ha igazán látványos sminket szeretnénk:

Ha ennél visszafogottabb megoldásra vágytok, elég, ha csak egy-két pici strasszkövet tesztek fel például a belső vagy külső szemzugba: