Krémmánia magazin

Az érzékeny bőr megfelelő ápolása (x)

A hideg, szeles idő közeledtével egyre többen érzik, hogy bőrük szárazzá válik és több törődést
igényel. Sokaknál azonban az érzékeny bőr nemcsak ilyenkor okoz problémát, hanem egész évben
odafigyelést igényel. De bármelyik csoportba is tartozol, hatékony és kíméletes megoldásra lesz
szükséged, hogy a kellemetlen tüneteket mielőbb csökkenthesd.

Kevesen tudják, hogy az érzékeny bőr a világ lakosságának mintegy 40 százalékát érinti, és nőknél és férfiaknál egyaránt jelentkezhet. De miről is ismerhető fel a száraz, érzékeny bőr? A legjellemzőbb tünetek a kipirosodás, feszülés, viszketés, irritáció. Ha ezeket tapasztalod, akkor biztos lehetsz benne, hogy érzékeny a bőröd. Fontos tisztában lenni azzal, hogy a bőrérzékenység bármilyen bőrtípusnál előfordulhat, legyen az akár normál, száraz, zsíros vagy vegyes. A bőr típusával azért fontos tisztában lenni, hogy pontosan meg tudd határozni, melyek azok a bőrápoló termékek, amelyek megoldást kínálnak a problémádra.

A bőr érzékenységének csökkentésében a legfontosabb a megfelelő bőrápolás. Éppen ezért olyan
bőrápolási rutint ajánlott választanod, amely megfelel a bőrtípusodnak, hiszen csak így érheted el a
kívánt eredményt. Ha érzékeny a bőröd, akkor különösen fontos a kíméletes, mégis alapos tisztítás,
amikor a sminket és egyéb szennyeződéseket gondosan eltávolítod, ezt követően pedig nem
maradhat el a megfelelő hidratálás sem. Ez akkor is fontos, ha csak az átlagosnál valamivel
érzékenyebb bőrrel rendelkezel, de akkor is, ha komolyabb, bőrgyógyászati kezelést igénylő
problémád van.

Ha érzékeny a bőröd, akkor mindenképpen fontos a bőrtípusodnak megfelelő bőrtisztító kiválasztása, amely kíméletes, mégis hatékony tisztítást biztosít, miközben nem tartalmaz irritatív összetevőket. Tökéletes választás ilyen esetben Cetaphil® márka, amely több mint 70 éve áll az érzékeny bőrűek szolgálatában. A termékcsalád első tagját, a Cetaphil® tisztító oldatot 1947-ben egy gyógyszerész alkotta meg, és összetétele azóta is változatlan. A legérzékenyebb, legirritáltabb, akár bőrgyógyászati kezelés alatt álló, aknés, rozáceás vagy épp ekcémás bőr is kíméletesen, mégis alaposan tisztítható vele, nem véletlen, hogy számos bőrgyógyász is ajánlja.

Nem csak a szennyeződéseket távolítja el, de sminklemosóként is használható! Ha pedig kifejezetten a kombinált és zsíros bőr igényeire kifejlesztett arclemosót keresel, amely segít a smink, a felesleges faggyú, és egyéb szennyeződések eltávolításában, akkor a Cetaphil® arclemosó kombinált és zsíros bőrre a megfelelő választás. Rendszeres használatával két hét alatt normál bőrérzet érhető el.

Legyen szó arc- vagy testápolásról, bőrödnek a megfelelő tisztítás után a hidratálás a következő
lépés, amire a közhiedelemmel ellentétben bizony még a zsíros bőrnek is szüksége van! A Cetaphil®
több hidratáló krémet is kínál, hogy biztosan megtaláld a neked leginkább megfelelőt. A hipoallergén Cetaphil® intenzív hidratáló krém nagyon száraz bőrre olyan hidratáló összetevőkkel teszi bőrödet selymesen puhává, mint a makadámdió olaj vagy a shea vaj. Nagyon érzékeny, irritált bőr hidratálására is alkalmas, akár bőrgyógyászati kezelések mellett is, arcra és testre egyaránt. Az
avokádóolajat tartalmazó, illat- és lanolinmentes Cetaphil® hidratáló testápoló normál és száraz
bőrre hosszan tartó hidratálást nyújt a bőrnek, az utolsó használatot követően akár 4 napon
keresztül. Az édesmandula olajat és E-vitamint tartalmazó Cetaphil® 24 órás hidratáló krém száraz bőrre klinikailag igazoltan egész nap tartó hidratáltságérzetet biztosít a száraz bőr számára,
illatmentes, és bőrgyógyászati kezelés után is alkalmazható. Abban az esetben, ha aknés bőröd van,
válaszd a Cetaphil® Dermacontrol habzó arclemosót és a Cetaphil® Spotcontrol hidratáló arckrém SPF 30 fényvédőt tartalmazó arcrkrémet, míg ha ekcémára hajlamos, atópiás bőröd van, akkor a Cetaphil® Restoraderm termékcsalád tusfürdője és hidratáló testápolója segítenek a tünetek enyhítésében.

A cikk a Cetaphil támogatásával készült.

EWO/CETAPHIL/2019/25

A dokumentum lezárásának dátuma: 2019.11.04.