Krémmánia magazin

5 tipp, mivel ápolhatod ajkaidat a stifteken és balzsamokon kívül

Aprócska, csóktermő bőrfelületünk igényli a törődést, érthető, hogy egy jó ajakápoló megtalálása kardinális kérdés. De mit tehetünk még túl azon, hogy minden táskánkba elrejtjük stiftes kedvencünket? Ó, rengeteget!

Radírozhatjuk, hámlaszthatjuk ajkainkat, tehetünk rá éjszakai maszkot vagy jópofa nappalit. Használhatunk házi praktikákat és natúr olajakat, vajakat, vagy kereshetünk spéci készítményeket is. Mi most ez utóbbira mutatunk néhány kozmetikumot, melyek Krémmániás körökben is sokak tetszését elnyerték.

1. Clarins Eclat Minute Instant Light Lip Perfector – Nagyon jó, 4,72-es értékelésű, enyhén színezett ajakápoló, mely feltölti, kisimítja és érzéki csillogást ad az ajkaknak. Mély kondicionáló hatással bír, táplálja, puhítja és védi az ajkakat. Blog teszt is foglalkozott már csodás képességeivel, hogy “télen is hamar felpuhítja az ajkakat, és simít is az ajak ráncain valamelyest.”

2. A RiRe Bubble Bubble Lip Mask egy ajakhámlasztó peeling, mely mikrobuborékokat képez ajakainkon, miközben eltávolítja az elhalt hámsejteket, bőrdarabkákat anélkül, hogy kínozná az érzékeny bőrt. Egy perc hatóidő elég neki, eredményül puha, rúzsbarát ajkakat kapunk.

3. Léteznek persze ajakmaszkok is, ilyen például a hidratáló, kollagént is tartalmazó Bioaqua Lip Mask, amelyre eddig csupa pozitív vélemény érkezett Krémmánián. Rendelős termék, de egészen jó áron van, a tapasztalatok alapján pedig szuper kis cucc, ha gyors és extra ápolásra van szükség.

4. Kiemelkedik az ajakápolók közül a Laneige Lip Sleeping Mask, melyről tirádákat zengenek minden beauty oldalon és a KM-en is nagyon jó véleményeket kapott. Nem csak ápol, puhít, de hámlaszt is, a Blogon már mi is teszteltük, itt olvashatjátok, milyen eredményre jutottunk.

5. A fizikai hámlasztók ajkakra szabott megfelelői (az általában cukros) ajakradírok, közülük nagy KM-kedvenc a Lush Bubblegum Ajakradír. Nagyon sokan kipróbáltátok már ezt a színezett, édeskés, jojobaolajjal átitatott cukros készítményt, mellyel leradírozhattok minden száraz bőrdarabkát ajkaitokról. Picike tégelyes, mégis kiadós termék, ugyanis egészen kevés is elegendő belőle.