Krémmánia magazin

A szemöldöklaminálás 2020 meghatározó szépségtrendje lesz

Sokunk álma a dús, formás szemöldök. Vagy azért mert tinikorunkban kiszedtük és máig nem nőtt vissza, vagy mert örökölten csenevész ív az, mely szemünk fölött szalad. Bármi is az oka, számos módszer állt eddig is rendelkezésünkre, hogy tartósan formázzuk őket, elég csak az itthon is népszerű microblading szemöldöktetoválásra gondolni, most pedig itt az új szenzáció, a szemöldöklaminálás.

Az eljárást, mely a Refinery cikke alapján Oroszországból eredeztethető, egyenesen 2020 egyik meghatározó szépségtrendjeként emlegetik, miután egy kecses ugrással átkerült Angliába és Amerikába, ahol egyre többen lelkesednek érte kedvező(bb) árának és látványos hatásának köszönhetően.

2020-ban is milliók vágynak Cara Delevigne szemöldökformájára. (Fotó: David M. Benett/Dave Benett/WireImage)

Nevével ellentétben persze nincs szó semmilyen nejlonréteg felviteléről, helyette a meglévő szálakat formázzák, alakítják és persze festik is. Az eljárás során először felpuhítják, rugalmassá teszik a szőrszálakat, amitől azok könnyen a megfelelő irányba fésülhetők. Hidratálják a szemöldököt, majd végül egy másik, fixáló készítménnyel is végigmennek a kialakított íven, melytől az állítólag 6-8 hétig tartja a formáját. Lehetőség van kiegészítésként festékkel is dúsítani, tovább formázni a szemöldök ívét. Formázást követően egy napig nem szabad, hogy víz érje a szemöldököt, továbbá javasolt a későbbiekben is annak gyors, dörzsölésmentes tisztítása, hogy minél tovább tartson az eredmény.

Itthoni szalonokban még nem akadtunk nyomára az eljárásnak, de kíváncsian várjuk, mikor ér el hozzánk is az új kozmetikai módszer.