Krémmánia magazin

Újdonság: The Ordinary 100% Niacinamide Powder

Ha szeretsz kísérletezgetni a bőrápolókkal és élvezed, ha a fürdőszobád egy kisebb kozmetikai labornak hat, a The Ordinary újdonsága igazán kedvedre való lesz – pláne, ha pattanáskezelésben, a pórusok méretének normalizálásában, esetben a pigmentfoltok halványításában vagy érdekelt.

A Krémmánián is népszerű Niacinamide 10% + Zinc 1% szérum ugyanis tesót kapott, megjelent a 100% Niacinamide Powder, amely – mint kitalálhattátok – tiszta niacinamid por. Szemcsemérete kisebb mint 100 ppm, ami pedig alkalmassá teszi, hogy más bőrápoló készítményekhez keverve, azokban feloldva, sikerrel szívódjon be a bőrbe.

100% Niacinamide Powder
100% Niacinamide Powder

A 100% L-Ascorbic Acid Powderhez hasonlóan az ára is egészen baráti, 5,80 Euro a 20 grammos kiszerelés, amely épp oly kiadós mennyiségnek tűnik, mint a C-vitamin. A port vizes bázisú szérumban vagy krémben tudjuk feloldani, melynek pH értéke fontos, hogy 5 és 7 között legyen, a márka a termékei közül konkrétan ezeket javasolja:

  • Hyaluronic Acid 2% + B5
  • Natural Moisturizing Factors + HA
  • “Buffet” + Copper Peptides 1%
  • Matrixyl 10% + HA
  • Argireline Solution 10%

A niacinamid porból mindössze egy negyed kanálnyira van szükség, legalábbis akkor, ha a szérumhoz hasonló, 10% körüli koncentráció erejét szeretnénk elérni (a méréshez kiskanalat mellékelnek). Egész pontosan úgy számoltak, hogy ha a fenti vivőtermékek valamelyikéből 4 cseppnyihez adjuk hozzá az 1/4 kanálnyi port, annak koncentrációja 10-15% közöttire tehető.