Krémmánia magazin

Átlátszó alapozóval rukkolt elő a Becca – De minek?

Mikor 2016-ban Jeffree Star bejelentkezett fekete highlighterével, sokunknak szaladt a szájára a szófordulat: megérett a világ a pusztulásra. Most, 2020-ban ez a megjegyzés több mint tapintatlan lenne, így a Becca Cosmetics Zero No Pigment Virtual Foundation alapozóját látva csak annyit kérdezünk. Minek?

BECCA COSMETICS ZERO NO PIGMENT VIRTUAL FOUNDATION

Az alapozó ugyanis mindent tud, csak azt nem, amit egy alapozónak kellene. Nem fed, de hogyan is tenné, hisz egy árva pigment sincs benne. A termék leírása így hangzik: “Az új smink- és bőrápolási hibrid simítja és elmossa a bőr megjelenésének egyenetlenségeit, miközben egész napos hidratálást nyújt, átlátszó, matt finissel.”

Ez alapján felfoghatnánk primernek is – így már csak az alapozó, mint megnevezés lenne egy oltári félrevezetés -, de sajnos a hírek szerint ekként sem működik, ami érthető, ha ránézünk az összetevőlistára: nincs benne szilikon, a pár hidratáló összetevő mellett csupán filmképző, viszkozitásnövelő szer, sűrítőanyag került bele. Még Wayne Goss is kiakadt az újdonság láttán, ami egész egyszerűen nem csinál semmit, az igazi alapozót viszont képtelenség rétegezni rá. Mindezt 36 dollárért, cirka 11 ezer forintért kínálják, ha pedig bedőlünk neki, csak magunkat hibáztathatjuk, a márka már a termék nevében elárulta, hatása virtuális, azaz látszólagos, nem valódi.