Krémmánia magazin

Purito – Sorra jelennek meg illatanyagmentes bőrápolói, mutatjuk a legérdekesebbeket

Régóta megtalálható a Purito a Krémmánián, k-beauty szekcióban pedig eddig is kedvelt volt az oldalon, az elmúlt hónapok történései azonban újabb lendületet adtak a márka népszerűségének. Mi történt? Több készítményéből is száműzte az illatanyagokat, beleérve az esszenciális olajakat is.

A márka termékeivel szemben ugyanis a Krémmánián is az volt a legkeményebb kritika, hogy miért tettek hozzájuk levendula illóolajat és más illatozó összetevőket, amik smart beauty nézőpontból bizony meglehetősen kellemetlen tagjai az INCI-nek.

Nos, úgy tűnik, minderről szélesebb körben is hasonlóan vélekedhettek, az pedig egészen dicséretes, hogy mindezt a Puritonál is észrevették, így jelenhetett meg két népszerű fényvédőjük, egy szérumuk és tonerük után most egy bőrnyugtató krémüknek is illatanyagmentes változata.

A Purito Centella vonalához tartoznak az újdonságok, melynek már neve is árulkodik róla: az ázsiai gázló, más néven gotu kola kivonat képességeire építkezik, mely a koreai kozmetikumok esetén népszerű sebgyógyító, antioxidáns, gyulladáscsökkentő és hidratáló hatású összetevő. Aktív komponensei az asiaticoside, madecassoside, asiatic és madecassic acid, amik regeneráló és antioxidáns hatása külön-külön és együtt is jól alátámasztott. Érzékeny, irritált, gyulladt pattanásos vagy rosaceás bőr kezelésében is segítségünkre lehet az összetevő.

PURITO COMFY WATER SUN BLOCK SPF50+ / PA++++  [UNSCENTED]

A régi, illatos változat is 4,7-es értékelésű volt a KM-en, az új pedig villámgyorsan felzárkózott mellé, nem csoda, hisz összetevői így már több mint dicséretesek. 50-es faktorszámát fizikai fényvédőkkel éri el, amik ráadásul nem nanok, a visszajelzések alapján mégsem hagy látványos fehér réteget a bőrön – bár szemöldöknél például érdemes figyelni rá, a pici szálak közé azért képes beülni. Mégis, zsíros bőrűeknek is érdemes lehet kipróbálni, ára pedig hasonlóan baráti, mint elődjéé. Az összetevőket nézve valóban csak annyi történt, hogy az illóolajok kikerültek a krémből, ha a korábbi bevált, az új sem fog csalódást okozni.

PURITO COMFY WATER SUN BLOCK SPF50+ / PA++++  és PURITO COMFY WATER SUN BLOCK SPF50+ / PA++++  [UNSCENTED]

PURITO CENTELLA GREEN LEVEL UNSCENTED SUN SPF50+/PA++++

A Purito zöld matricás kémiai fényvédője is megújult, immár ebből is elérhető az illatanyagmentes változat, amire eddig csak színötös értékelés érkezett a Krémmániára is. Elődjéhez hasonlóan ez is SPF50-es, ragacsos érzet nélkül. Nagyon jól felszívódó készítmény, melynek INCI-je változott valamelyest azon kívül is, hogy kikerültek belőle az illatanyagok, de ez semmiképp sem negatív irányt jelöl, sőt. Továbbra is alkohol nélküli, hidratáló és gyulladáscsökkentő összetevőket tartalmazó készítmény, 60ml-es, vagyis nagyobb kiszerelésben, mint az arcra való fényvédők általában.

PURITO CENTELLA GREEN LEVEL SUN SPF50+/PA++++ és PURITO CENTELLA GREEN LEVEL UNSCENTED SUN SPF50+/PA++++

PURITO CENTELLA UNSCENTED SERUM

A PURITO CENTELLA GREEN LEVEL BUFFET SERUM új, illatmentes változataként jelent meg a PURITO CENTELLA UNSCENTED SERUM, ami elődjéhez hasonlóan 49% ázsiai gázló kivonatot tartalmaz, továbbá négyféle peptidet, niacinamide-ot és hidratáló összetevőket is. Az illatanyagok száműzésén felül a szérum összetevői döntő többségben változatlanok, csupán a sorrendjük, a peptidek például előrébb kerültek, ami akár jót is jelenthet. Akinek bőrnyugtató készítményre van szüksége, egy próbát abszolút érdemes lehet tenni vele, nyári hőségben akár hidratáló krém helyett is szuper lehet.

PURITO CENTELLA GREEN LEVEL BUFFET SERUM és PURITO CENTELLA UNSCENTED SERUM

Purito Centella Unscented Toner

A 4,65-ös értékelésű PURITO CENTELLA GREEN LEVEL CALMING TONER június végén illatmentesedett, az új változatot a szérumhoz hasonlóan a designban is megkülönböztetik. 10% gotu kola kivonatot tartalmaz, alkoholmentes, hidratáló összetevőkkel és panthenollal.

PURITO CENTELLA GREEN LEVEL CALMING TONER és PURITO CENTELLA UNSCENTED TONER

PURITO CENTELLA UNSCENTED RECOVERY CREAM

A Purito újdonsága a napokban fog megjelenni, a KM-en 4,45-ös értékelésű PURITO CENTELLA GREEN LEVEL RECOVERY CREAM illatmentes változatáról van szó, mely bőrnyugtató, a bőr védőképességét erősítő, olajosságát szabályzó krém – természetesen jó adag gotu kolával. Az újdonság INCI-jét még nem láttuk, de kiindulva a többi termék változásából, esetében valószínű, hogy lényegi változást mást tettek. Vagyis, marad első helyet a gotu kola kivonat, lesz benne niacinamide és hidratáló összetevők, alkohol nélkül.